• Guus van den Boom voor de groep cursisten

    Jan Schaap
  • Cursisten aan het oefenen

    Jan Schaap

Als iedere seconde telt...

15-11-2017, 09:00 | Lezersnieuws | Jan Schaap

Maar liefst 16 cursisten hebben vrijdagavond bij voetbalvereniging C.V.V. Vriendenschaar met succes de door Guus van den Boom verzorgde reanimatie/aed training gevolgd en zullen binnenkort een diploma krijgen. Hiermee heeft de vereniging "in een klap" 16 personen in huis die levensreddende reanimatie kunnen toepassen en de in de kantine aanwezige AED (Automatische Externe Defibrillator) kunnen gebruiken.

Tijdens de 3 uur durende training werd hieraan veel aandacht besteed en vooral veel geoefend op de speciale poppen en met de trainings AED's die Guus had meegebracht. "Aanrennen, Aanroepen en Alarmeren" staat in het geheugen van de deelnemers gegrift en het reanimeren zelf bleek een nauwkeurige en intensieve aangelegenheid.

Van de geslaagden zal later een lijst met namen en telefoonnummers worden gepubliceerd en worden gelegd in de kast van de AED. HenkJan Misbeek heeft zich bereid verklaard als beheerder te fungeren voor (de technische staat van) het apparaat en is beschikbaar voor eventuele vragen. Een aantal geslaagden heeft zich inmiddels al aangemeld bij het netwerk van "burger hulpverleners" waardoor zij door middel van een app op de mobiele telefoon worden geïnformeerd over een noodsituatie in hun omgeving en maken zich hierdoor ook buiten de vereniging inzetbaar.

Voorzitter Jan Schaap bedankte Guus na afloop van de zeer leerzame en prima georganiseerde avond met een presentje. Gelet op het enthousiasme en het feit dat er inmiddels een aantal belangstellenden op een "wachtlijst" staan, zal deze actie na de jaarwisseling nog een vervolg krijgen.