• Basketballers Archipel in actie tijdens de krachttraining

    Jonathan VandeVoorde

Archipel Basketbal en Kr8 Personal Training starten samenwerking

17-03-2019, 19:24 | Lezersnieuws | Martijn

Basketbalvereniging Archipel en Kr8 Personal Training zijn gestart met een sportieve samenwerking. Om de prestaties te verbeteren en blessures te helpen vermijden heeft Kr8 een speciaal trainingsprogramma opgezet.

Kr8 Personal Training, gevestigd in de sportschool Healthcenter Culemborg, heeft als missie om inwoners uit Culemborg en omstreken te begeleiden naar een krachtigere, fittere en bovenal gezondere levenswijze. Kr8 is daarom onlangs gestart met het begeleiden van de jonge basketballers van Archipel. Kr8-eigenaren en personal trainers Luno van Vlaanderen en Nicky van Soest hebben specifieke oefeningen ontwikkeld voor basketballers. Deze zijn vooral gericht op het verbeteren van de sportpresentaties en het voorkomen van blessures. 

Luno en Nicky zijn tevreden over de eerste training: ‘’Samen met Archipel hebben we laten zien hoe je de juiste sportoefeningen kunt inzetten ter preventie van blessures. Maar bovenal telt het plezier wat komt kijken bij het sporten’’.

Voorzitter Jordi Bonouvrié van Archipel Basketbal: ‘’We zijn erg blij met de samenwerking met Kr8 Personal Training. De spelers hebben waardevolle tips meegekregen om blessures te vermijden en er wordt meteen al werk gemaakt van het verbeteren van de sportprestaties. Buiten de ontzettend leuke en uitdagende training die onze spelers samen hebben doorlopen, draagt het ook nog eens bij aan de teambuilding’’. 

De basketballers van Archipel zelf hebben de eerste training in elk geval ervaren als een leuke en sportieve dag. Timo Vermeulen: “Ik heb ook weer nieuwe dingen geleerd over het nut van een goede warming-up en cooling-down. En dat intensief trainen ook nog eens op een leuke manier gedaan kan worden. Shama Vogel beaamt dit: “Het was zeker ontzettend leuk en leerzaam om op deze wijze met het team bezig te zijn zonder een basketbal te raken. Mijn bovenbeenspieren ga ik zeker voelen de komende dagen”. 

Er wordt door de spelers van Archipel alweer reikhalzend uitgekeken naar de volgende training op zondag 28 april en 5 mei met Kr8.