Burendag in Culemborg: ontmoet je Culemborgse buren!

12-09-2016, 21:50 | Lezersnieuws | Mirjam Rinzema

Op zaterdag 24 september wordt in heel Nederland de zogenaamde Burendag georganiseerd, een initiatief van het Oranjefonds. Burendag is bedoeld om mensen die vlak bij elkaar wonen, maar elkaar eigenlijk nooit zomaar ontmoeten of elkaar spreken, met elkaar te laten kennismaken.

Op het plein achter wijkcentrum de Salaamander is een markt en ook binnen zijn diverse activiteiten georganiseerd waardoor een ontmoeting kan plaatsvinden tussen 'oude' en 'nieuwe' Culemborgers (onder andere vluchtelingen die in de afgelopen tijd in Culemborg zijn komen wonen). Het doel van deze ontmoeting is om elkaar beter te leren kennen. Er zal van alles te beleven zijn, onder andere: activiteiten voor kinderen en jongeren, hapjes en drankjes (waaronder halal), muziek, workshops en bijzondere ontmoetingen en verhalen. Het belooft een zeer bijzondere Burendag te worden!

Aan de uitvoering van deze middag werken Culemborgse kerken en Moskeeën mee. Met support van De Regiegroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken, Stichting Present, Vluchtelingenwerk Oost Nederland, De Doenerij, ElkWelzijn, Stichting Zorgcentra De Betuwe, SCOS, Fair Trade en betrokken bewoners.

U bent van harte uitgenodigd om deze Burendag mee te komen maken.

Datum: zaterdag 24 september

Tijd: van 13.00 - 16.00 uur

Locatie: Salaamander, HEIMANSLAAN 2