• Pupillen van de lesgroep zondagmiddag, drie instructeurs en de Burgemeester

    Peter Bos

Burgemeester bezoekt jeugdzeilles van "De Helling".

28-05-2019, 10:58 | Lezersnieuws | peter

Op zondag 26 mei bezocht burgemeester Gerdo van Grootheest met partner, de zondagmiddag lesgroep van de jeugdzeilafdeling van de WV de Helling. De kinderen vonden het maar wat leuk om aan onze burgemeester te laten zien wat ze zoal konden met de Optimisten.  Zo kunnen ze al na twee lessen, de boten optuigen en alle onderdelen benoemen en het grote water op om helemaal zelfstandig een route om de boeien heen af te leggen.

Dat dit deze dag enige vaardigheid vereiste,  was wel duidelijk! De wind kwam flink opzetten,  zodat er van spelevaren geen sprake meer was. Er  moest heel hard gewerkt worden en de kleine bootjes gingen  snel en schuin hangend, spetterend  over het water. De burgemeester en partner voeren geruime tijd mee met de instructie motorboot en hadden daar duidelijk genoegen in. De burgemeester  sprak zijn  waardering uit voor de prestatie van de kinderen en de Helling instructeurs,  die allen belangeloos vrije tijd steken in organisatie-  en het geven van zeilles.

Op zondag middag oefent deze groep voor een officieel CWO diploma op de afgraving van de Redichemse Waard. Er zijn dit seizoen nog twee dagdelen waarin zeilles gegeven wordt, nl. de zondag ochtend en de zaterdag ochtend. Dan worden er niet alleen met de 9 Optimisten gezeild maar ook met drie sportieve en uitdagende laser Pico's,  voor de wat meer gevorderden.

Op dinsdagavond  is er ook nog een groep gevorderden  actief,  die onder begeleiding "vrij" zeilen met de Lasers. Zo is er voor elk wat wils en kunnen jeugdige zeilers van 8 tot 18 jaar terecht bij W.V. "De Helling".