• Burgemeester Van Grootheest, Ruth Maas en mevrouw Van Dillen bewonderen de zojuist onthulde foto van de Varkensmarkt

    Ietje Staal

Burgemeester Van Grootheest opent nieuwe Plein in zorgcentrum Beatrix

15-05-2019, 09:27 | Lezersnieuws | Zorgcentra

Op dinsdag 14 mei is het nieuwe Plein in zorgcentrum Beatrix feestelijk geopend. De hele dag stond in het teken van feestelijke activiteiten. In de ochtend werd een taartenwedstrijd gehouden door medewerkers en vrijwilligers, onder muzikale begeleiding van het huiskoor ‘De Vrolijke Noot’. In de middag vond de officiële openingsceremonie plaats met burgemeester Van Grootheest.

Taartenwedstrijd
In de ochtend werden bewoners getrakteerd op koffie en zelfgebakken taarten. Aan de bakker van de mooiste en lekkerste taart werd een mooie prijs uitgereikt. Een vakjury bestaande uit bewoonster mevrouw Van Brenk – Van Malsen, kok Emile Spithoven en Dick van de Wal, medewerker Welzijn & Gastvrijheid van zorgcentrum Beatrix reikten de prijs uit aan woning 10. Medewerkers en bewoners van deze woning hadden de taart met elkaar gebakken.

Officiële opening
Tijdens de officiële opening stond de burgemeester stil bij hoe belangrijk het is elkaar te blijven ontmoeten. Vervolgens onthulde burgemeester Van Grootheest, samen met bewoonster mevrouw Van Dillen - Hendriks en bestuurder Ruth Maas een reusachtige afbeelding van de Varkensmarkt in Culemborg. Burgemeester Van Grootheest: “Het Plein is prachtig is verbouwd. De Varkensmarkt is een herkenbare plek in Culemborg. Hierover zal menig herinnering worden opgehaald door bewoners en bezoekers. Ik hoop dat er hier vele mooie ontmoetingen plaats zullen vinden tussen jong en oud!’’

Het nieuwe Plein
Het Plein was verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Op het nieuwe Plein staan fijne ontmoetingen en samen eten en drinken centraal. De wensen van vele bewoners, bezoekers van het Huis van de Buurt, cliëntenraadsleden, medewerkers Welzijn & Gastvrijheid, vrijwilligers en medewerkers van zorgcentrum Beatrix zijn meegenomen in het nieuwe ontwerp. Rust, veiligheid en harmonie, en tegelijkertijd levendigheid en gezelligheid zijn de uitgangspunten van het nieuwe Plein.

Welkomstactie in het nieuwe restaurant
Op het Plein is een heel nieuw restaurant, waar gezonde, duurzame maaltijden geserveerd worden van 8.00 uur tot 20.00 uur. Vanaf maandag 20 mei is het restaurant ook voor het diner geopend. Bij vermelding bij de reservering van de welkomstactie, dineert de tweede persoon in de maanden mei en juni gratis, wanneer zij kiezen voor het driegangen menu, dat ’s avonds wordt geserveerd. Reserveren kan via 0800 77 33 444 (gratis) of wgbeatrix@stzdb.nl