• the Mule

    Filmdepot

CLINT EASTWOOD IN THE MULE BIJ LINGEFILM

13-07-2019, 20:05 | Lezersnieuws | Kitty

Op vrijdagavond 19 juli om 20.30 uur schittert bij LingeFilm Clint Eastwood in The Mule. Hij vertolkt  Earl Stone, een eenzame tachtiger die failliet verklaard wordt. Om het hoofd boven water te houden aanvaardt hij een  simpel baantje als chauffeur. En belandt zo in de drugshandel.

The Mule is gebaseerd op druglegende  Leo Sharp. Deze hoogbejaarde voormalig bloemkweker wordt door de politie van Michigan opgepakt met ruim 90 kilogram cocaïne in zijn koffer. Op op dat moment rijdt de 87-jarige man al tien jaar door de VS als koerier voor het Mexicaanse Sinaloa-drugskartel.

Sharps verhaal vormde de inspiratie voor The Mule, regisseur en hoofdrolspeler Clint Eastwood. Leo Sharp heet hier Earl Stone: een man die zijn eigen familie steeds heeft verwaarloosd en in de problemen raakt wanneer zijn bloemenkwekerij failliet gaat. Om het hoofd boven water te houden aanvaardt hij een ogenschijnlijk simpel baantje als chauffeur.  Zo raakt hij, als ietwat naïeve tachtiger betrokken bij de internationale drugshandel. Ondertussen is de ambitieuze DEA-agent Colin Bates vastbesloten om ‘El Tata’, zoals de bijnaam van de beroemde koerier luidt, achter de tralies te krijgen.

De rol van de stoïcijnse charmeur Earl is Clint Eastwood op het lijf geschreven. Ook in deze film toont Eastwood weer een scherp oog voor de complexe realiteit van het gewone Amerika. Van de tegelijk beeldschone en armoedige landschappen, en van impliciet en expliciet racisme.

Onder de sterrencast meerdere Oscarwinnaars en bestaande uit onder andere Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianna Wiest en Andy Garcia.

De film is te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Entree € 8,00/LingeFilm FanPas € 5,50. Etickets via www.lingefilm.nl