• CSO woensdagmiddag orkest tijdens een orkesttraining

    KEC
  • CSO woensdagmiddag orkest tijdens een orkesttraining

    KEC
  • De drummer van het woensdagmiddagorkest in actie!

    KEC

Concertjes door Culemborgse Schoolorkesten in de maand mei

23-04-2017, 14:40 | Lezersnieuws | Kunsteducatie Culemborg (KEC)

In de meimaand presenteren de Culemborgse Schoolorkesten (CSO) zich met een aantal concertjes op verschillende locaties in Culemborg.

Vanaf oktober 2016 zijn ruim 80 leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de 1e klas voortgezet onderwijs als deelnemer gestart aan het project Culemborgse Schoolorkesten. De deelnemers ontvangen 22 gratis muzieklessen. Voor velen betekende het een eerste kennismaking met het spelen op een 'eigen' instrument. De deelnemers konden dit jaar, kiezen uit hobo, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, drumstel/slagwerk, piano/keyboard, viool en cello. Dankzij een subsidie van Stg. Elisabeth Weeshuis kunnen bijna alle deelnemers hun instrument meenemen naar huis om op te oefenen.

IN EEN ORKEST SPELEN IS COOL

Vanaf januari leren de deelnemers ook samen te spelen in een orkest, er zijn 4 orkesten. Onder leiding van een dirigent, leren de deelnemers in 18 gratis lessen een aantal muziekstukken met elkaar te spelen. Samenspelen in een orkest met verschillende instrumenten is anders dan zelf muziek maken."In een orkest spelen is soms hard werken maar als het lukt is het echt cool."

CSO GAAT DOOR!

Culemborgse Schoolorkesten heeft tot doel om zoveel mogelijk kinderen een muziekinstrument te leren bespelen en samen muziek te leren maken. Samen muziek maken verbindt. Het stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. Zoals het er naar uitziet gaat CSO vanaf het nieuwe schooljaar door! Een groot deel van de benodigde subsidiegelden zijn inmiddels toegezegd. Om deel te nemen aan dit unieke project, kunnen leerlingen tussen de 10-14 jaar zich in september 2017, opgeven via hun school of via de website: www.culemborgseschoolorkesten.nl

VELEN HANDEN MAKEN LICHT WERK

Het project 'Culemborgse Schoolorkesten' is een initiatief vanuit Kunsteducatie Culemborg (KEC) in samenwerking met harmonie Pieter Aafjes, de Brede School Culemborg en vanaf dit schooljaar ook het KWC en Lek en Linge. In de afgelopen twee jaar werd CSO mede mogelijk gemaakt met subsidies uit het programma "Kinderen maken Muziek".

SPEELDATA CULEMBORGSE SCHOOLORKESTEN IN MEI

• Zaterdag 13 mei om 14.30u, Zorgcentrum Beatrix

• Zaterdag 13 mei om 16.00u, Elisabeth Weeshuis.

• Zondag 14 mei om 14.30u, buurtrestaurant Proeftuin de Ontmoeting

• Zaterdag 20 mei om 14.00u, zorgcentrum Kulenburg

• Zondag 28 mei om 13.00u, tijdens het vrijstadfestival, speelt een samenstelling van alle orkesten op de markt. Entree bij alle optredens gratis.