• Fen Rauwerdink (links) en Britt du Pree (rechts) Nederlands Kampioen padel t/m 14 jaar

    K. Rauwerdink

Culemborgse Fen Rauwerdink Nederlands jeugdkampioen Padel

12-06-2019, 12:05 | Lezersnieuws | B.J.

Titel bij Meisjes t/m 14 behaald in Amsterdam

Amsterdam – De 13 jarige Fen Rauwerdink heeft samen met haar partner Britt du Pree de Nederlandse titel in het padel bij de meisjes tot en met 14 behaald. Het toernooi, door de Nederlandse Padelbond georganiseerd, werd dit jaar in Amsterdam gehouden. De finale was nog het meest spannend, maar desondanks met overmacht gewonnen: 6-3 6-3

Padel snelst groeiende sport

Padel is in Spanje al sport nummer 1. In Nederland groeit de sport met ongekende snelheid. De padelbanen komen op menig tennispark te staan. Fen Rauwerdink speelt bij L.T.V. De Doordraaiers in Houten en traint daarnaast ook in het Sport & Event Center Beusichem, waar als enige in de regio, een mooie binnenbaan te vinden is. Padel wordt vooral in dubbelspel gedaan waardoor het een erg sociale sport is. Maar ondanks dat sociale karakter kan je er alle energie in kwijt omdat de rally’s langer duren en er weinig ruimte is om te scoren.

Welke sportachtergrond je ook hebt

Fen Rauwerdink is een talent in het tennis en dat heeft haar geholpen bij het behalen van het jeugdkampioenschap in Amsterdam. Ze heeft wel verschillende ‘padel’ technieken moeten leren, omdat padel zijn eigen slagen heeft. Fen heeft het padel ontzettend goed opgepakt. In het Sport & Event Center in Beusichem kan je naast spelen ook les krijgen van gecertificeerd instructeur Bart-Jan den Hollander van CHESPsport. Welke sportachtergrond je ook hebt, padel spelen kan je heel goed leren.

Binnenkort zal Fen horen of ze geselecteerd wordt voor de jeugdselectie voor het Padel WK Jeugd in Valencia (Spanje).