• Winnaar De Graafschap

  Hans Jobse
 • finale De Graafschap-Alphense Boys

  Frans Waroux
 • Vriedenschaar-FC Emmen

  Hans Jobse
 • Vriendenschaar-Emmen

  Hans Jobse

De Graafschap wint AVI Airco Wintercup toernooi

07-01-2018, 20:31 | Lezersnieuws | Berry Waroux

Onder ideale voetbalomstandigheden is het Doetinchemse De Graafschap overtuigend winnaar geworden van de AVI Airco Wintercup van Vriendenschaar door in de finale Alphense Boys met 3-0 te verslaan. Het elftal van Vriendenschaar verrichtte een prima prestatie door in een veld van twaalf sterke deelnemers vierde te worden. Vriendenschaar liep de derde plaats tegen SC Cambuur mis na het nemen van penalty's. Deze waren nodig nadat het duel in een 1-1 gelijkspel was geëindigd.

Onder leiding van trainer Alwin van Steenis en zijn assistent Dion van den Heuvel heeft het team van Vriendenschaar een meer dan geweldige prestatie geleverd. Van de zes poulewedstrijden werden er zelfs vijf winnend afgesloten. Tegen De Graafschap werd een minimale 1-0 nederlaag geleden, wat voor De Graafschap voldoende was om met zes overwinningen de finale te bereiken.

Vriendenschaar eindigde in de poule als tweede en speelde daardoor tegen SC Cambuur om de plaatsen 3 en 4. Het elftal wist een 0-1 achterstand goed te maken, maar ging in de strafschoppenserie ten onder. Een uitzonderlijk goede prestatie waar niet alleen de jongens zelf en begeleidingsstaf, maar heel Vriendenschaar trots op kan zijn. Een goede jeugdopleiding levert op termijn ook goede prestaties.

Finale

De finale ging tussen de winnaars van poule A, De Graafschap, en de winnaar van poule B, Alphense Boys. Beide ploegen waren in de poule ongeslagen gebleven.

De Graafschap maakte al heel snel duidelijk wie de sterkste was, want na vijf minuten spelen was het al 2-0 voor De Graafschap. In de 2e minuut brak De Graafschap al door de defensie van Alphense Boys. En drie minuten later was slecht verdedigen er de oorzaak van dat de ploeg uit Doetinchem al op 2-0 kwam te staan. Vlak voor het verstrijken van de tijd verhoogde De Graafschap de score naar 3-0 en was Alphense Boys de verslagen ploeg.

Prijsuitreiking

Direct na afloop van het toernooi vond de prijsuitreiking plaats door voorzitter Jan Schaap en Mathilde van Ingen namens de hoofdsponsor, AVI Airco. Jan Schaap dankte naast de organisatie van het toernooi (Han van Lint, Berry Waroux en Cees van Kranenburg) ook alle andere vele vrijwilligers die dit toernooi tot een succes hebben gemaakt. Daarna werden de teams naar voren geroepen voor het in ontvangst nemen van de prijzen.

De AVI Airco WinterCup was weer heel geslaagd te noemen. Een zeer sportief toernooi, weinig blessures en zowel voor het vele publiek als spelers optimale voetbalomstandigheden.