• Bestuursleden van De Zonnebloem in het midden samen met 2 dames van de Rabobank

    Bert Dijkhuizen
  • enkele winnaars

    Bert Dijkhuizen
  • Berry Waroux en het bestuur van de Zonnebloem

    Bert Dijkhuizen

De Zonnebloem krijgt de meeste stemmen

21-06-2018, 13:12 | Lezersnieuws | Bert

In een volle kantine van Vriendenschaar Culemborg was de spanning voelbaar. Rabobank West-Betuwe organiseerde de afsluitende avond van de actie"een aandeel in de Betuwe". Een speciale actie voor vrijwilligers en verenigingen in Culemborg e.o. In de afgelopen tijd hebben de leden van de Rabobank mogen stemmen en bepaalde daarmee per vereniging het aantal stemmen en dat bepaalde uiteindelijk het bedrag wat werd geschonken door Rabobank West-Betuwe .Na de inleidende woorden van de directie die het belang van van de maatschappelijke verantwoordelijkheid onderstreepte en de rol die de bank daar in wilde spelen sprak scheidend wethouder Huub Oirschot over het belang van de vrijwilliger. Geen samenleving zonder verenigingen en geen vereniging zonder vrijwilligers! De vrijwilliger is het cement in onze samenleving. Vier verenigingen werden naar voren gevraagd om iets over hun doel te vertellen. Elly Dijkhuizen voorzitter van De Zonnebloem afd. Culemborg vertelde hoe belangrijk het is om om de eenzame ouderen uit hun isolement te halen. Omzien is bij De Zonnebloem een werkwoord. met 70 gasten en 50 vrijwilligers is het een uitdaging om naast het bezoekwerk elke maand een activiteit te organiseren . Contact , een luisterend oor er kan zoveel meer ! 

Zij bedankte de Rabobank voor hun steun die mogelijkheden geeft om eens een grotere uitstap te maken zoals een boottocht of busreis.

Met een leuke kwis werd onze kennis van de Rabobank getest en toen brak het moment van het uitreiken van de cheques aan . De vereniging met de meeste stemmen was De Zonnebloem Culemborg. Zij ontvingen maar liefst €1674 . GEWELDIG , DANK AAN ALLE STEMMERS VOOR HUN STEUN.