Denk en Zet te sterk voor CTD Arnhem

07-01-2019, 09:42 | Lezersnieuws | Henk

Denk en Zet is het nieuwe jaar goed begonnen. In Arnhem werd een ruime en verdiende 6-14 overwinning behaald op CTD. De Culemborgers stegen daardoor naar de 3e plaats in de landelijke ereklasse.

Na een snelle remise van Tjeerd Harmsma tegen Rik Twilhaar zette zoon Simon Harmsma de Culemborgers op voorsprong. In een spannende partij kwam tegenstander Erik van de Weerdhof in tijdnood. Harmsma offerde een schijf met de bedoeling die enkele zetten later terug te winnen. Van de Weerdhof raakte echter het spoor geheel kwijt en kon vrij snel daarna opgeven (1-3).

CTD kwam direct weer op gelijke hoogte. Invaller Ebbo de Jong speelde lang een gelijkwaardige partij tegen Frerik Andriessen, de sterkste speler bij CTD. De Jong overzag echter een finesse, waardoor Andriessen winnend kon combineren naar dam (3-3).

Kees Thijssen is aan een prima seizoen bezig bij Denk en Zet. Met sterk positioneel spel forceerde hij schijfwinst tegen Hin Wong, en dat was later ook genoeg voor de partijwinst (3-5).

Bassirou Ba bereikte weinig tegen Peter Kort. De partij eindigde voor beide spelers probleemloos in remise (4-6).

Pieter Steijlen plaatste in een spannende partij tegen Joost Hooijberg een positioneel offer. Nadat de schijf werd terug geofferd kreeg Steijlen groot voordeel dat hij netjes verzilverde (4-8).

Paul Oudshoorn lukte het om de stand van Henk Grotenhuis ten Harkel geheel vast te zetten. Offeren van de Arnhemmer mocht niet baten (4-10).

Evgeni Watoetin kwam een gelijkwaardige remise overeen met Thijs Gerritsen. John van den Borst bereikte ook remise tegen Niek Smeiting, maar Van den Borst moest daarvoor wel harder werken (6-12).

Het slot was voor Jean Marc Ndjofang die met secuur spel de rechter vleugel van Leo Aliar geheel leeg speelde. Daarna was het een kwestie van het eindspel geduldig afmaken (6-14).

Zaterdag 19 januari krijgt Denk en Zet koploper Van Stigt Thans uit Schiedam op bezoek. Dan zullen de Culemborgers vol aan de bak moeten.