Denk en Zet uit de race

07-01-2018, 18:30 | Lezersnieuws | Henk

De dammers van Denk en Zet hebben voor de 2e keer dit seizoen verloren, en op nieuw met het kleinst mogelijke verschil. Bij PW Consulting in Culemborg werd het 9-11 voor Hijken DTC. Voor Denk en Zet betekent dit dat zij niet meer mee doen in de strijd om het landskampioenschap.

Vooraf was duidelijk dat op de meeste borden de spelers aan elkaar gewaagd waren. Dat kwam ook in de uitslagen tot uitdrukking, op liefst negen borden eindigde de partij in remise.

Oud wereldkampioen Harm Wiersma maakte voor Hijken DTC het verschil. De Fries kreeg in klassiek spel steeds meer voordeel tegen Sven Winkel. In een stand met ieder nog acht schijven was het pleit beslecht.

Zaterdag 20 januari wacht voor Denk en Zet de zware uitwedstrijd tegen koploper Van Stigt Thans Schiedam.

Denk en Zet 2 gelijk tegen Raes Maastricht.

Ondanks dat op het laatste moment twee invallers moesten worden opgeroepen wist Denk en Zet 2 een 10-10 gelijkspel te scoren tegen het op papier sterkere Raes Maastricht. De Culemborgers hadden lange tijd zelfs zicht op meer.

Tegenover drie nederlagen stonden ook drie overwinningen, en wel van Simon Harmsma, Krijn van Drie en Ebbo de Jong. Remises waren er voor Ed Kok, Henk Stoop, Jan Riesthuis en Kumar Mangal.