Doe mee aan de cursus 'Zicht op Evenwicht'

21-02-2018, 11:58 | Lezersnieuws | Team

De gemeente Culemborg biedt vanuit het programma Gezond en in Beweging  beweeglessen aan voor mensen ouder dan 65 jaar. Het programma ‘Zicht op Evenwicht’ helpt hen fit te blijven.

Gratis bijeenkomsten ‘Zicht op Evenwicht'‘ Zicht op Evenwicht’ bestaat uit 23 bijeenkomsten. De deelnemers krijgen beweegoefeningen en uitleg over gezond en veilig ouder worden. De bijeenkomsten worden begeleid door gespecialiseerde trainers.

Beweeglessen Trainer Hennie Uittenbogert geeft de beweeglessen. Deze duren elk ongeveer een uur. De meeste oefeningen versterken de balans van ouderen. Carla Soepnel (82), een van de deelnemers zegt: "Je leert om alle spieren gebruiken. En je leert hoe je overeind komt wanneer je bent gevallen."

Theorielessen De deelnemers krijgen ook negen theorielessen. Jose Coes en Janine van der Heiden van het sociaal wijkteam Culemborg geven deze lessen. Ze geven uitleg over het belang van bewegen voor het lichaam. Ook krijgen de  deelnemers tips om hun geestelijke en lichamelijke conditie te verbeteren.

Actief zijn is belangrijk Deelnemers komen wekelijks samen in ‘de Salaamander’. De sfeer is plezierig en gezellig.  Het huis verlaten en mensen ontmoeten is belangrijk als je ouder wordt. Carla geeft aan: "Als ik mij voor de gymnastiekmiddag heb opgegeven, dan wordt er op mij gerekend.”

Carla en Annemiek adviseren mensen om deel te nemen aan het wekelijkse programma. Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Het is belangrijk als je zo lang mogelijk zelfstandig wilt blijven  wonen.  Steeds meer mensen vallen wel eens in huis. Deelnemen aan dit programma is heel makkelijk. Carla las het in de krant. Annemiek werd erover verteld door haar huisarts. Alle huisartsen in Culemborg hebben informatie over het programma.

Aanmelden? De cursus van Carla en Annemiek is bijna afgelopen. Op dinsdag 3 april begint de nieuwe cursus in het Rode Kruis Gebouw. De eerste bijeenkomst is van 15.00 uur tot 16.30 uur. Daarna zijn de bijeenkomsten afwisselend om 13.30 uur of 15.00 uur. Daarna beslist u of u wilt doorgaan met de beweegbijeenkomsten op eigen kosten (17.50 per maand). Voor meer informatie en aanmelden neemt u contact op met: Jose.coes@swtculemborg.nl; 06-10 05 00 47 of Janine.vanderheiden@swtculemborg.nl; 06-10 18 59 46 of henniesportbalans@gmail.com

Zijn zij niet bereikbaar? Spreek dan uw naam en telefoonnummer in, dan wordt u teruggebeld.