• Ecoboer Matthijs krijgt Earthsmiles

    Wim Wink

Ecoboer Matthijs ontvangt Earthsmiles op de Dag van de Duurzaamheid

12-10-2017, 13:21 | Lezersnieuws | Baukelien Franken

Op de dag van de duurzaamheid ontving Ecoboer Matthijs uit Ingen het predicaat Earthsmiles. Stichting Dirk III en wethouder Sietske Klein ontdekten deze bijzondere melkveehouder die zijn bedrijfsvoering van 'meer, meer, meer' naar 'oorspronkelijk, biologisch en duurzaam' omgooide.

Duurzaam voer

Matthijs zijn koeien kunnen lekker zo'n 210 dagen per jaar en 16 uur per dag naar wens naar buiten lopen. Maximaal 2 koeien inclusief jongvee graast op een hectare van zijn land. Zij bewegen erop en vreten ervan. Het gras, de klavers, de kruiden en het hooi zijn van eigen land en van de dijk in de buurt, dus het voer heeft daardoor een minimale ecologische voetafdruk.

Proeverij

Zo'n veertig mensen bezochten de boerderij en proefden melk, kaas en ijs. Het gemiddelde cijfer wat zij gaven was een 9,7! Matthijs' boeren wijsheid: "Wat je aan kwaliteit in de koe stopt, komt er ook weer uit. En dat proef je."

Wist u dat...

Melk en kaas van Ecoboer Matthijs te krijgen is op de zaterdagmarkt in Culemborg?

Kijk voor meer informatie en een filmpje over mee-ondernemen, eerlijke prijzen voor boer, verwerker en verkoper op: zuivelzondermarketing.nl