• Jos van Zutphen, voorzitter SSV, overhandigt Elise Elbertse, medewerker Welzijn Elisabeth-hof, de CRDL.

    Theo van Dam

Elisabeth-hof verrast met mooi cadeau

21-09-2018, 19:45 | Lezersnieuws | Jos

Afgelopen week is de officiële overhandiging geweest van de CRDL (spreek uit "kreddel") aan de bewoners van de kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie in het Elisabeth-Hof te Culemborg.

Twee mensen maken een verbinding door met de ene hand de CRDL vast te houden en met de andere hand elkaar aan te raken door bij voorbeeld strelen of tikken met de vingertoppen op de huid. Deze aanrakingen kunnen meer dan vijfentwintig verschillende geluiden geven, zoals diverse stadsgeluiden, muziekinstrumenten, huisdieren, zen klanken, zeegeluiden en vogels.

De CRDL biedt personeel en familie extra mogelijkheden met de dementerende contact te leggen. De geluiden en de aanraking prikkelen de hersenen, leiden tot een gesprek en een fijn contact.

De aanschaf is mogelijk gemaakt door een schenking van familie en vrienden van een bewoner van het Elisabeth-Hof en de Stichting Samen Verder uit Culemborg. Familie en personeel van Elisabeth-Hof is enorm dankbaar voor deze schenking.

Stichting Samen Verder (SSV) is vooral bekend van de projecten Klaartje (vervoer van deur tot deur voor ouderen en mensen met een beperking) en Bartje (kringloopcentrum, Meerlaan 25).

Daarnaast organiseert SSV het project Samen Uit (uitstapjes voor de eigen vrijwilligers en hun vrienden) en de 80+ reisjes (georganiseerd samen met Stichting Senioren Collectief Culemborg).

Middelen die SSV niet nodig heeft voor het eigen voortbestaan kunnen via het fonds Goede Doelen (bestemd voor ondersteuning ouderen en mensen met een beperking) terugvloeien in de samenleving, zoals de CRDL voor het Elisabeth-hof.

Vrijwilliger worden bij SSV?
Kijk op onze website www.stichtingsamenverder.com of
bel op werkdagen tussen 09.00 - 12.00 uur 0345-520 521 of informeer via info@stichtingsamenverder.com.