• Ilse en Sofie

  Sport Balans Culemborg
 • Bovenbouw 3e divisie

  Sport Balans Culemborg
 • Jorieke, Rixt en Myrthe

  Sport Balans Culemborg
 • Claudia en Nynke

  Sport Balans Culemborg

Eremetaal voor Sport Balans bij Districtsfinale

01-04-2019, 12:06 | Lezersnieuws | Hilly

Zaterdag 30 maart werd in Amsterdam de Districtsfinale voor de 3e divisie georganiseerd.
Instappers Rixt Elie en Jorieke Tanis lieten ook deze wedstrijd weer verbetering zien. Vooral op rek en vloer zijn zij beide hard vooruit gegaan. Rixt wist op deze toestellen zelfs 4e en 5e te worden. Jorieke haalde op vloer voor het eerst een 13!Pupil 1 Nynke van Wijk begon haar wedstrijd niet optimaal op balk. Ze oogde onzeker en turnde erg voorzichtig. Op de overige toestellen turnde zij uitstekend. Met de 15e plaats eindigde Nynke bij de bovenste helft van het klassement. Claudia Pap, pupil 2, heeft zich niet optimaal kunnen voorbereiden op deze wedstrijd vanwege ziekte, maar wilde toch graag mee doen. Op vloer en sprong turnde zij zich keurig binnen de top 10. Helaas miste zij stabiliteit op brug en balk om hoog te kunnen eindigen.
Myrthe van Toorn, jeugd 1, moest op haar eerste toestel balk direct een val incasseren. Maar zij liet zich niet uit het veld slaan en turnde op de andere toestellen boven verwachting. Op vloer werd zij zelfs 2 en op sprong 4e. De 7e plaats was voor haar.
Dursunnisa Ulker, jeugd 2, turnde op alle toestellen stabiel. Op vloer liet zij een mooie nieuwe acrobatische serie zien. Door wat kleine slordigdheidsfoutjes moest Dursunnisa genoegen nemen met plaats 6.
Juniore Elise de Waal steeg op sprong en balk boven zichzelf uit en werd daar respectievelijk 2e en 4e. Op brug had Elise een misser doordat haar leertje niet goed over de stok zat. Dit kostte haar minimaal 0.50 punt. Elise werd netjes 15e in een veld van 32 turnsters.
De senioren zaten in een enorme categorie. Sofie van Elst turnde voor het eerst een tsukahara op sprong en deze werd erg beoordeeld. Ook haar vloeroefening kreeg een hoog cijfer van de jury. Een tussenzwaai op brug weerhield haar van het erepodium. Maar voor haar 5e plaats kreeg zij wel een medaille omgehangen. Naast haar mocht Ilse Pont plaatsnemen op plaats 6. Ilse turnde op balk een prachtige, stabiele oefening, waarvoor zij het 2e cijfer kreeg. Sanne van Eijk turnde overal stabiel en naar kunnen en maakte geen grote fouten. Zij werd keurig 16e. Maaike Papavoine turnde op 3 toestellen erg goed. Op vloer, wat normaal haar beste toestel is, liet zij wat punten liggen door onzuivere landingen. Maaike werd 18e in een deelnemersveld van 50 turnsters.
Volgend weekend staan de toestelfinales (voor divisie 3 t/m 6) van het Rayon en de halve finale voor de 3e divisie en deel van de 2e divisie op het programma.