• Een deel van de gastouders van gastouderbureau TOBi uit Tiel, Geldermalsen, Meteren, Buren, Zoelen, Varik, Wadenoijen, Ingen, Maasbommel en Wamel met het behaalde certificaat Interactief Voorlezen.

    Gastouderbureau TOBi

Gastouders van gastouderbureau TOBi uit de Betuwe en land van Maas en Waal behalen certificaat ‘Interactief Voorlezen.’

22-03-2019, 15:02 | Lezersnieuws | Gastouderbureau

Ieder kind houdt van voorlezen. Voorlezen stimuleert de fantasie, vergroot de woordenschat en leert kinderen te luisteren en zich te concentreren.  Interactief voorlezen verhoogt het leesplezier nog eens extra en hiermee ook de spraak- en taalontwikkeling.

Gastouderbureau TOBi  zet de trend om via Bibliotheek Rivierenland haar gastouders bij te scholen op het gebied van het interactief voorlezen. Met als resultaat: een dik verdiend certificaat en een  groep gastouders die nog beter in staat is om opvangkinderen te begeleiden in de taalontwikkeling!

Tijdens de workshop waren er doe-opdrachten en kwam de algehele taalontwikkeling van 0 tot 4 jarigen aan bod: ‘Welk boek kies je nu juist wèl of niet en welke technieken kun je inzetten om het kind nog meer bij het boek te betrekken? Duidelijk werd dat zelfs de allerkleinsten vanaf 3 maanden al baat hebben bij interactief voorlezen! Zo leren ze al jong spelenderwijs  omslaan, kleuren en vormen bekijken en naar de stem van de verteller te luisteren…

 

Kijk voor meer informatie over bijscholing van onze gastouders op onze website: www.gastouderbureau-tobi.nl en vraag ernaar bij het gastouderbureau. Gastouderbureau TOBi heeft in heel de Betuwe en Land van Maas en Waal pedagogisch geschoolde gastouders beschikbaar. Wij verzorgen laagdrempelige, flexibele, opvang in een informele sfeer waar elk kind zich bij thuis kan voelen!