• Een van de ensembles tijdens het Festival

    Edwin Hagelen

Gevarieerd Ensemble Festival Pieter Aafjes smaakt naar meer

17-03-2019, 16:02 | Lezersnieuws | Gerben

Gistermiddag presenteerden vijf ensembles uit de drie orkesten van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes zich tijdens het eerste Ensemble Festival in hun verenigingsgebouw aan de Goilberdingerstraat. De ambitie van de harmonievereniging, om het Huis van de Blaasmuziek te worden, is weer een stap dichterbij gekomen.

Bij het 130-jarig bestaan van de vereniging, dat vorig jaar september uitbundig is gevierd, zijn deze ensembles gevormd. De afgelopen maanden hebben zij hard gestudeerd op een aantal stukken, om in kleinere bezetting uit te voeren.

Aan het begin van de middag traden twee ensembles op locatie op voor de vrijwilligers van NL Doet, dat afgelopen weekend is gehouden. Het ene ensemble ging naar Basisschool Blink aan de Jan van Riebeeckstraat en het andere speelde bij Hockeyvereniging CMHC aan de Middelcoopstraat.

Het programma van het Ensemble Festival was gevarieerd; populaire en klassieke stukken wisselden elkaar af. Ieder ensemble lichtte haar eigen stukken toe. Aafjes kijkt terug op een vrolijke en geslaagde middag. We hebben weer hele leuke kanten van onze orkestleden en hun muzikale kunnen gezien en gehoord.

Het idee om projectmatig en in kleinere bezetting muziek in te studeren en (op aanvraag) uit te voeren voor publiek houdt Aafjes, met de ervaring van dit Festival, vast.