• Schrijf de zomer van je af en stuur je Zomerschrijfsel in

    Jan Wasmus

Gewoon Taal nodigt schrijvers uit voor ‘Zomerschrijfsels 2019’

22-07-2019, 10:43 | Lezersnieuws | Dinie

Wordt de zomer van dit jaar net zo geweldig als die van 2018? We zullen het zien. Maar wie de warmte van de zomermaanden van zich af wil schrijven, kan ook dit jaar weer meedoen aan het schrijfevenement ‘Zomerschrijfsels’. Gewoon Taal, hét bureau voor taalles en tekstwerk ‘Gewoon Taal’ in Geldermalsen, viert hiermee de zomer van 2019. Iedereen van 8 tot 88 jaar mag maximaal 2 verhalen en/of gedichten insturen. De schrijfsels mogen maximaal 1 A4 lang zijn en ze moeten gaan over de zomer. ‘Zomerschrijfsels’ is geen schrijfwedstrijd, maar een verhalen- en gedichtenfeest, waarin het plezier in schrijven centraal staat. Uiteindelijk zal van elke deelnemer minimaal één inzending in het zonnetje gezet worden tijdens de ‘Middag vol Zomerverhalen’ op zondag 8 september in de Pluk in Geldermalsen.

 

De ‘Middag vol Zomerverhalen’ zal net als vorig jaar een spetterende literaire middag worden, waarop alle ingestuurde schrijfsels in theatervorm gespeeld, in videovorm verbeeld en op allerlei andere creatieve manieren gepresenteerd zullen worden. Natuurlijk blijven de schrijvers alle rechten houden over hun werk, maar de docent van Gewoon Taal zal zo nodig en in samenwerking met de auteur de verhalen en gedichten bewerken, om ze geschikt te maken voor de presentatie.

 

Alle zomerse verhalen en gedichten kunnen gestuurd worden naar Gewoon Taal, via info@gewoontaal.nl of naar Herman Kuijkstraat 78, 4191 AL Geldermalsen. Vermeld bij de inzending je naam, leeftijd, (e-mail)adres en telefoonnummer. Gewoon Taal neemt in de loop van augustus contact op met alle inzenders.

 

De Middag vol Zomerverhalen vindt plaats op zondag 8 september van 15:00 tot 17:30 uur in de theaterzaal van de Pluk in Geldermalsen. Tijdens deze verhalen- en gedichtenmiddag staan de zomer en het plezier in taal centraal. Kaartjes voor deze avond à € 3,50 (dit is inclusief één koffie, thee of fris bij binnenkomst) kunnen besteld worden via info@gewoontaal.nl. Voor deelnemende schrijvers en één introducé is de toegang gratis.