Gratis buitenboek bij Pearle Culemborg

11-10-2018, 17:34 | Lezersnieuws | Philogirl

Pearle brengt buitenboek uit tijdens Kinderboekenweek

In 2050 zal naar alle waarschijnlijkheid de helft van de wereldbevolking bijziend zijn, zo blijkt uit onderzoek.* Voldoende daglicht kan de ontwikkeling van bijziendheid afremmen. Daarom luidt het advies om kinderen ten minste twee uur per dag buiten te laten spelen en minder lang te laten kijken naar schermpjes van tablets en smartphones. Om hier aandacht aan te schenken heeft Pearle in samenwerking met kinderboekenschrijver Marco Kunst - tijdens de Kinderboekenweek - het kinderbuitenboek ‘Buiten de Pixels’ uitgebracht. Een boek dat je laat ontdekken dat buiten oneindig veel te zien en te beleven is, zonder scherm. Het boek is gratis op te halen in alle Pearle winkels.  

Uniek kinderverhaal waar je doorheen kunt lopen
Naast het uitbrengen van een kinderbuitenboek, heeft Pearle ook een kick-off evenement georganiseerd op woensdag 3 oktober in het Amsterdamse Bos. Hier konden 100 kinderen van diverse basisscholen door het levensgrote verhaal lopen. Bij iedere scene in het verhaal werden de kinderen uitgedaagd om beter te kijken naar de dingen die je buiten kan zien en beleven. Het kinderverhaal ‘Buiten de Pixels’ waarop het evenement in het Amsterdamse Bos is gebaseerd, is geschreven door kinderboekenschrijver Marco Kunst en geïllustreerd door Anne Roos Kleiss.

Met het kinderbuitenboek en het evenement ‘Buiten de Pixels’ inspireert Pearle ouders en kinderen om vaker én langer naar buiten te gaan en buiten een verhaal te beleven. Dit is voor de eerste keer dat Pearle een kinderbuitenboek uitbrengt: een boek dat je laat ontdekken dat buiten oneindig veel te zien en te beleven is.