• De Minstroom

    nvt

Gratis hulp bij gezinsconflicten

17-11-2017, 12:20 | Lezersnieuws | Peter Vergeer

De Minstroom biedt sinds augustus vanuit het gezondheidscentrum aan de Godfried Bomansstraat 2, gezinstherapie aan. Gezinstherapie is een manier van hulpverlenen waarbij het hele gezin betrokken wordt. Het doel van gezinstherapie is om conflicten die in een gezin aanwezig zijn, op te lossen. Het kan gaan om ouders die met hun handen in het haar zitten omdat hun kind niet luistert. Of dat een jongere vindt dat zijn ouders te streng zijn. Het zijn goede redenen om gezinstherapie in te zetten. Maar problemen kunnen nog veel groter zijn. Denk hierbij aan conflicten binnen het gezin die zo hoog oplopen dat er klappen vallen. Ook dan biedt gezinstherapie uitkomst.

Wat een goed bericht is, is dat deze hulpverlening GRATIS voor inwoners van Culemborg is geworden. Mensen die deze hulp ontvangen, krijgen geen factuur meer. Voorwaarde is wel dat de hulpverlening ingezet wordt om de gezinssituatie voor een jeugdige te verbeteren.

De Minstroom werkt nauw samen met huisartsen en het Sociaal team. Vaak treden zij op als verwijzers. Dit hoeft echter niet. Mensen die gezinstherapie willen hebben, kunnen zichzelf aanmelden. In overleg met het gezin wordt tijdens de intake gekeken of het raadzaam is om alsnog de huisarts of Sociaal team te betrekken.

Hoe gaat de aanmelding in zijn werk?

Aanmelden voor de gezinstherapie gaat heel makkelijk. U gaat naar de website van De Minstroom en de tabblad "afspraak maken". U vult de gevraagde velden in en de afspraak is gemaakt.

Als u een afspraak gemaakt heeft, wordt het hele gezin uitgenodigd. In het eerste gesprek wordt afgesproken met welke gezinsleden de hulpverlening wordt voortgezet.

Heeft u vragen, kunt u deze stellen aan Peter Vergeer. Bel: 06 - 124 277 60

Meer informatie is te vinden op de website van De Minstroom: https://www.deminstroom.nl/gezinstherapie/