• Eyelove Brillen Oogmeetdag

    Cees Rutten

Gratis oogmeetdag vrijdag 10 mei 2019 zonder afspraak bij Drogisterij Müller

03-05-2019, 10:00 | Lezersnieuws | Nick

Wie twijfelt of hij een bril nodig heeft of dat zijn huidige sterkte nog de juiste is, kan vrijdag 10 mei terecht bij Drogisterij Müller aan het Chopinplein 12 in Culemborg.

De Eyelove-deskundige organiseert daar een gratis  oogmeetdag. Een oogmeting kan bij Eyelove  in slechts enkele minuten gebeuren door het gebruik van een innovatief en zeer accuraat oogmeetapparaat. Wie vervolgens een Eyelove-bril koopt, ontdekt dat deze wordt aangemeten met behulp van een iPad, waarmee de waardes van de klant nog beter kunnen worden bepaald. Eyelove is een van de eerste brillenketens in Nederland die deze nieuwe technieken gebruikt.  De digitale meting met de iPad wordt met name ingezet voor multifocale- en multi-plus brillen met een breder leesgedeelte. ,,Dankzij deze nieuwe techniek kunnen we deze brillen nog beter aanpassen,” zegt Eyelove-directeur Paul Berkelmans. Als een klant een bril heeft uitgekozen, dan wordt op het montuur een apparaat met ijkpunten aangebracht. Vervolgens zet de klant de bril op en wordt met de iPad een foto gemaakt. Een speciaal programma kan aan de hand van de foto allerlei waardes bepalen, bijvoorbeeld de afstand tussen de ogen, de hoogte van de ogen in het montuur en de buigingen van het montuur. Op die manier kan Eyelove de brillen nog beter aanmeten. Daarbij zijn de glazen met breder leesgedeelte voorzien van een cleancoating, deze voorkomt beter dat vuil en stof zich aan de bril hechten.

Succesformule Eyelove

Eyelove heeft in korte tijd een revolutie teweeggebracht in de optiekmarkt en telt inmiddels meer dan 165 verkooppunten in Nederland en België. ,,Wij hebben geen eigen winkels, maar verkopen onze brillen vanuit onder andere drogisterijen en apotheken. Voor de oogmeting gebruiken wij zeer geavanceerde en accurate oogmeetapparatuur, door een volautomatische oogmeting gaat dat sneller dan normaal,” zegt
Berkelmans. ,,Door deze werkwijze kunnen wij kwalitatief goede brillen tegen een betaalbare prijs aanbieden. De prijs voor een multi-plus bril met breder leesgedeelte ligt bij andere brillenketens bijvoorbeeld al snel honderden euro’s hoger.” 

Een complete bril op sterkte voor veraf óf dichtbij kost bij Eyelove altijd €49, een multifocale bril met leesgedeelte €99 en multi-plus bril met breder leesgedeelte €149. Klanten hebben bij Eyelove de keuze uit minimaal 175 monturen, die ook allemaal voor dezelfde prijs als zonnebril verkrijgbaar zijn. Anders dan bij andere grote brillenketens hoeft niet apart te worden betaald voor ontspiegeling of een kraswerende laag. Bovendien kunnen klanten bij Eyelove altijd zonder afspraak binnen lopen.

De gratis oogmeetdag is vrijdag 10 mei van 9.30 tot 17.30 bij Drogisterij Müller, Chopinplein 12, Culemborg.