• Samen proosten op een fijne tijd samen

  Willy van Vuren
 • Groep 8-leerlingen pakken een glaasje

  Willy van Vuren
 • Ziet er feestelijk uit

  Willy van Vuren
 • In de aula komen de nieuwe vmbo'ers bij elkaar

  Willy van Vuren

Groep 8-leerlingen komen kennismaken met het KWC

22-06-2018, 11:25 | Lezersnieuws | Willy

Leerlingen uit groep 8, die het komende schooljaar voor het KWC hebben gekozen, kwamen 19 juni gezellig kennismaken met hun nieuwe school.

Nog even en dan is het zover, de leerlingen uit groep 8 – van verschillende basisscholen uit Culemborg en omgeving – verlaten hun oude, vertrouwde school en ruilen deze in voor de middelbare school. De leerlingen die voor het KWC hebben gekozen, konden op dinsdag 19 juni even een voorproefje nemen op deze spannende en nieuwe periode in hun leven tijdens de kennismakingsmiddag. Daarom werd er met elkaar getoost op een goede en fijne tijd bij het KWC.

Ieder jaar organiseert het KWC voor nieuwe brugklassers een kennismakingsmiddag. Even rondkijken op de nieuwe school, kennismaken met de mentor en niet onbelangrijk, kennismaken met de nieuwe klasgenootjes. Vaak worden er dan door de leerlingen al groepapps aangemaakt om contact te houden en elkaar op deze manier wat beter te leren kennen. De kennismakingsmiddag geeft de leerlingen niet alleen alvast een indruk van wat zij op en van het KWC kunnen verwachten, het maakt de overgang straks ook een stukje makkelijker.

Natuurlijk was er dezelfde dag ook tijd voor de ouders van de nieuwe brugklassers om even rond te kijken op het KWC en kennis te maken met de mentor van hun zoon of dochter. Ook voor deze ouders breekt een spannende tijd aan. Zij laten straks ook het oude en vertrouwde los. Even een praatje maken met de mentor of andere ouders kan heel fijn zijn. Met dit contact creëert het KWC, zowel voor de leerlingen als ouders, een nieuw en vertrouwd gevoel voor de komende schooljaren