Hangavond in Theater aan de Slag

16-04-2016, 14:21 | Lezersnieuws | Anja Elbertse

Vrijdag 22 april, aanvang 21.00 uur

Peter Elbertse improviseert samen met violiste Joanna Trzcionkowska op vrijdag 22 april a.s. tijdens de maandelijkse hangavond. Hiervoor wordt de theaterzaal van Theater aan de Slag aan de Herenstraat anders ingericht; geen stoelen maar loungebanken, krukjes, kleden en kussens.

Voor sommigen is de Hang, of HandPan drum nog een onbekend instrument, voor vele anderen hét instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. De mediterrane klank in combinatie met de meditatieve sfeer leent zich uitstekend om eens lekker te gaan zitten en je mee te laten voeren.

Bij deze sessies zijn reeds verschillende instrumentalisten uitgenodigd. Na cello, harp en piano komt deze keer de viool, zowel akoestisch als elektrisch, aan bod én is er extra versterking op percussie.

Joanna Trzcionkowska, geboren en opgegroeid in Polen studeerde klassiek viool in Warschau en in Novosibirsk in Rusland. Ze heeft gewerkt in diverse orkesten in Polen en Nederland. Daarnaast is ze actief als soliste en kamermusicus. Ze is werkzaam bij het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest. Niet alleen klassieke muziek heeft haar interesse, ook houdt ze zich bezig met o.a. jazz, pop en meditatieve muziek.

Op vrijdag 22 april is de zaal is om 20.30 uur geopend. De muziek start om 21.00 uur en zal maximaal zo'n anderhalf uur, veelal rustig 'voortkabbelen', waarbij je je ogen kunt sluiten en wegdromen onder het genot van een kopje kruidige thee. Sluit je drukke werkweek af op vrijdagavond en begin relaxed aan je weekend.

Reserveren vooraf is sterk aan te raden, aangezien er slechts voor zo'n 25 mensen plaats is. Entree € 12,00.

Bezoek de website www.theateraandeslag.nl en reserveer tijdig via mail (theateraandeslag@hotmail.com) of telefonisch (0345-515309).