• Niek van Wiggen en Peter Elbertse

    L. van Merwijk

Hangavond in Theater aan de Slag

11-10-2018, 17:59 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Vrijdag 19 oktober 2018, aanvang 21.00 uur

De Hangavond is een vertrouwd begrip in Theater aan de Slag; bij deze sessies genoemd naar de Hang waarop Peter Elbertse speelt, gaat het om improvisatie in een loungeomgeving. Hiervoor wordt de zaal gebruikt met een afwijkende inrichting; geen stoelen maar loungebanken, krukjes, kleden en kussens. De klanken duren maximaal zo'n anderhalf uur, veelal rustig voortkabbelend, waarbij je je ogen kunt sluiten en wegdromen onder het genot van een kopje kruidige thee.

De Hang of HandPan drum is voor sommigen nog een onbekend instrument, voor vele anderen het instrument van de 21ste eeuw. Mensen worden geraakt door het unieke warme geluid en de ongekende muzikale mogelijkheden van dit prachtige instrument. De klanken doen zowel Mediterraan als Oosters aan en matchen vloeiend met de unieke trillingen van gong en klankschalen. Het plaatje wordt gecomplementeerd met extra percussie-instrumenten gespeeld door gastmusicus Niek van Wiggen. Zowel melodisch als ritmisch slagwerk uit diverse windstreken, zoals conga, sansula, oceandrum en cajon.   

Niek van Wiggen begon op 6-jarige leeftijd met trommelen door zelfgemaakte drumstokken. Hij volgde vanaf zijn 16de lessen bij Peter en deed later eindexamen slagwerk op het Sweelinck Concervatorium Amsterdam. Niek heeft gewerkt met: Toots Thielemans, Bart van Lier, Toon Roos, Rachel Gould, en vele anderen. Ook als bigbanddrummer heeft Niek ruime ervaring bij o.a. Glenn Miller Orchestra en The Millennium Jazz Orchestra. Hij geeft les op de Muziekschool Amsterdam en Hoofddorp.

Op vrijdag 19 oktober is de zaal is om 20.30 uur geopend. De muziek start om 21.00 uur. Sluit je drukke werkweek af op vrijdagavond en begin relaxed aan je weekend.
 
Reserveren vooraf is sterk aan te raden, aangezien er slechts beperkt plaats is. Entree € 12,00. Bezoek de website www.theateraandeslag.nl en reserveer tijdig via mail (theateraandeslag@hotmail.com) of telefonisch (0345-515309).