Heren Shot nog steeds niet uit de zorgen

15-04-2018, 23:39 | Lezersnieuws | Bart

De heren van Shot hebben in hun een na laatste wedstrijd verzuimd om zichzelf veilig te spelen. Door een 3-1 nederlaag tegen degradant Aspasia uit Koudekerk aan den Rijn hebben de heren nog niet voldoende punten gehaald om definitief de nacompetitie te ontlopen. Naast Shot zijn er nog drie teams die nog nacompetitie kunnen gaan spelen.

In de eerste set startte Shot nog sterk, met veel servicedruk van William Vernooij. Aspasia oogde tam en kreeg de pass niet op orde. De aanvallers van Shot wisten daar wel raad mee en met 17-25 overklaste Shot de tegenstander. Door deze setwinst was Aspasia zeker van degradatie uit de derde divisie.

In set twee nam Shot een 4-8 voorsprong, maar op dat moment kantelde de wedstrijd volledig. Aspasia gooide de schroom van zich af, nu voor hen degradatie een feit was. Met veel servicedruk en scorende aanvallen maakte de tegenstander het Shot moeilijk. Aan het einde van de set wist Shot nog terug te komen, maar met 25-22 moest Shot de set aan de tegenstander laten.

In set drie en vier leek Shot al leeg en kwam het geen moment meer in hun spel. Het enige lichtpuntje was het goede spel van Henk-Jan van Doorn, maar al met al kwam Shot geen een keer meer in de buurt van setwinst: met 25-15 en 25-20 moest Shot ook deze sets aan de tegenstander laten en dropen de spelers af.

Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen, maar nog wel een hele belangrijke. Shot krijgt Waterlanders op bezoek, dat evenveel punten heeft en ook nog knokt om de nacompetitie te ontlopen. Daarnaast hebben de twee andere concurrenten van Shot nog lastige uitwedstrijden voor de boeg.
Aanstaande zaterdag is de dag waarop de knop voor Shot om moet. Van de laatste zes wedstrijden werd er slechts een gewonnen. Bij winst is Shot zeker van handhaving in de derde divisie, bij verlies is het afwachten wat de concurrenten voor resultaat behalen. Uw steun is meer dan welkom, aanstaande zaterdag om 16.00 in sporthal Interweij in Culemborg. Tot dan!