Houd Culemborg per fiets goed bereikbaar!

15-02-2018, 12:10 | Lezersnieuws |

Ook D66 Culemborg wil dat mensen makkelijk en veilig van huis naar hun werk kunnen fietsen. Daar zijn goede fietsroutes voor nodig. Om mensen te stimuleren eerder de fiets te pakken dan de auto organiseren verschillende afdelingen een fietstocht. Tweede Kamerlid Matthijs Sienot: “Afstanden tot 10 kilometer zijn prima te fietsen, en met de e-bike zijn ook iets langere afstanden goed te doen. Met veilige fietspaden, en weinig stoplichten of andere obstakels fietsen mensen makkelijk naar hun werk en staan ze niet in de file. Gezond en handig!”.

Op zaterdag 17 februari zal een groep D66’ers, waaronder D66 Culemborg, zelf ondervinden hoe makkelijk men per fiets naar Utrecht kan.

De gekozen fietsroute van Culemborg, via Houten, naar het Utrecht Science Park (USP) is een voorbeeld van een goede afstand voor woon-werk verkeer. Josefien Rooks, D66 Culemborg: “Elke rit per fiets scheelt een autorit. Dat draagt bij aan bereikbaarheid en schone lucht voor ons allemaal.” Ruim 10% van al het verkeer naar de Uithof komt uit Houten of Culemborg, als zij de fiets pakken in plaats van de auto houden we Utrecht bereikbaar en inwoners krijgen een serieus alternatief van de E-bike.

D66 Culemborg wil ook voor een fietsbrug over de Lek.  Met deze fietsbrug wordt het nog eenvoudiger en sneller om zowel in de  richting Utrecht als ook naar Geldermalsen, Zaltbommel en ‘s-Hertogenbosch de fiets te pakken. Er is nog veel winst te behalen.

Knelpunten wegnemen

Rita Braam,(statenlid D66 Gelderland), “Onderweg zullen we ervaren wat er goed gaat, maar vooral wat er nog beter kan. Qua verkeersveiligheid, comfort van de route, en of alle routes logisch zijn. Ook het permanent verbinden door een provincie-overstijgende snelfietsroute van Gelderland en Utrecht staat op de agenda!”

D66 zal in de gemeente Utrecht, Houten, Culemborg en in de Provinciale Staten van Utrecht en Gelderland aandacht blijven vragen voor verbeteringen. D66 Culemborg is nog in afwachting van het onderzoek naar de ‘Vianense fietsbrug’, deze zou voor hergebruik in Culemborg in aanmerking kunnen komen.

Op zaterdag 17 februari 2018 fietst de groep D66’ers vanaf 11.00 uur uit Culemborg naar Utrecht. De start is op de Historische markt van de Vrijstad. De fietsersbond Culemborg  neemt deel.  De tocht eindigt op het Utrecht Science Park. Er zal gestopt worden op een aantal plekken, waaronder in Houten.

Voor info; josefienrooks@gmail.com