• Jochem van Gelder presentator Omroep Gelderland

    Omroep Gelderland

Jochem van Gelder aan de slag bij Omroep Gelderland

12-01-2018, 09:40 | Lezersnieuws | Omroep Gelderland

Jochem van Gelder wordt één van de gezichten van Omroep Gelderland. De presentator uit Beneden-Leeuwen gaat in 2018 in ieder geval twee televisieprogramma's maken.

"Ik ben blij dat we Jochem aan ons hebben kunnen binden", zegt hoofdredacteur Marc Veeningen. "Als omroep vertellen wij de verhalen van de Gelderlanders. Jochem toont in zijn interviews oprechte interesse in mensen en dat past helemaal bij de manier waarop wij programma's maken."

De komende maanden wordt een vernieuwend programma ontwikkeld, waarin Jochem met ouderen in gesprek gaat over hun leven in Gelderland. Hij start op zaterdag 10 maart met de 8-delige serie 'Van Gelder VIP Vervoer'. Daarin is Jochem chauffeur van Bekende Gelderlanders. De kijker wordt meegenomen op een doorsnee dag in het leven van deze bekende provinciegenoten. De eerste VIP's die Jochem vervoert zijn de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, Omroep Gelderland- en RTL-presentator Jan de Hoop en de Nijmeegse muzikant Ruben Hein, die nu ook te zien is in de nieuwe serie van Wie is de Mol?

Van Gelder heeft als presentator bij Omroep Gelderland niet alleen zijn achternaam mee. Het is een echte (geboren en getogen) Maas en Waler. Hij werd op 23 mei 1963 geboren in Tiel en woont met zijn gezin in Beneden-Leeuwen. Jochem zit bijna 30 jaar in het vak. Hij werkte ruim 20 jaar voor de NCRV, waar hij onder meer presentator was van 'Praatjesmakers' en 'Willem Wever', en daarna bij SBS 6.

Jochem vindt het heel logisch dat hij voor Omroep Gelderland aan de slag gaat:

"Het ligt eigenlijk zo voor de hand. Dat ik, Gelderlander Van Gelder programma's ga maken voor Omroep Gelderland. Toch is dat er tot nu toe nooit van gekomen. Ik had al die jaren een vaste relatie

en Omroep Gelderland was het leuke buurmeisje waar ik zo vertrouwd mee was, maar nooit aan gedacht heb. Ik was dan ook verrast door haar uitnodiging en het feit dat we meteen zoveel gemeen hadden qua plannen en ambities. Het heeft effe geduurd, maar we gaan samen mooie programma's maken en ik heb er erg veel zin in!"

Van Gelder VIP Vervoer wordt vanaf 10 maart op zaterdag om 17.20 uur uitgezonden bij Omroep Gelderland (ieder uur herhaald). De programma's zijn ook online (terug) te zien via de website van Omroep Gelderland (www.gld.nl/tv).