• Hans van Zuijdam (rechts) neemt het voorzitterschap van VNO-NCW Rivierenland over van Joris Nelissen. Eugenie Savrij Droste is regiomanager en staat onder andere het bestuur van VNO-NCW Rivierenland met professionele raad en daad terzijde.

    John van Gelder

Joris Nelissen geeft stokje over aan Hans van Zuijdam

11-01-2018, 11:40 | Lezersnieuws | VNO-NCW

Joris Nelissen, nu nog voorzitter van VNO-NCW Rivierenland, draagt de hamer 17 januari over aan Hans van Zuijdam. Onder Nelissens voorzitterschap heeft de vereniging een forse groei doorgemaakt.

REGIO - "VNO-NCW is een organisatie die overkoepelende belangen van particuliere werkgevers behartigt, een landelijke vereniging van ondernemers, met een decentrale structuur. VNO-NCW Rivierenland maakt deel uit van de regio Midden. Toen ik voorzitter werd, leidde VNO-NCW Rivierenland een slapend bestaan. In eerste instantie bleek het niet eenvoudig nieuw leven in de vereniging te blazen. Het keerpunt kwam toen de Kamer van Koophandel Rivierenland vertrok. VNO-NCW kreeg het verzoek de nieuwjaarsreceptie van de Kamer van Koophandel over te nemen. Dat hebben we gedaan, de eerste keer vrijwel zonder budget. Die receptie was een groot succes en vormde de aanzet tot een flinke groei."

VNO-NCW Rivierenland onderhoudt nauwe banden met de diverse ondernemersverenigingen in de regio. "In het bestuur zetelt Hans van Zuijdam, als vertegenwoordiger van verschillende ondernemersverenigingen in de Betuwe. Via lokale bestuursleden blijven wij op de hoogte van wat er in bijvoorbeeld Maas en Waal, de Betuwe of de Bommelerwaard speelt. Bovendien vormen we samen een krachtige gesprekspartner richting lokale overheden of de provincie. Ook met het onderwijs heeft VNO-NCW Rivierenland goede contacten. Het onderwijs is de kweekvijver voor de talenten van de toekomst."

Van Zuijdam roemt de jarenlange inzet van zijn voorganger. "Joris heeft 12,5 jaar veel belangrijk werk verzet voor de vereniging. Ik bouw verder op hetgeen hij heeft neergezet, met eigen accenten uiteraard. Denk onder andere aan innovatie. Er is een regionaal investeringsfonds waar ondernemers plannen kunnen deponeren. Op 17 januari, als ik het voorzitterschap van Joris overneem, wordt bekendgemaakt welke projecten dit jaar geld ontvangen uit het investeringsfonds. Ik geloof in de kracht van duurzaamheid en vernieuwing. Die wil ik met alle leden van VNO-NCW Rivierenland vol enthousiasme verder ontwikkelen met als doel een nog beter ondernemersklimaat, nu en in de toekomst."