• Met een eenhandige setup verschalkt Rob Verbeek de tegenstander

    Frans Overdijk

Kansloze nederlaag Shot tegen koploper

15-01-2017, 20:40 | Lezersnieuws | Frans Overdijk

Bij de start van de tweede competitiehelft moest een gehavend en als laatste geplaatste Shot aantreden tegen Zaanstad 3, de koploper in de tweede divisie C. Door droeve familieomstandigheden was Yannick Middelkoop afwezig terwijl Bart van Aalst opnieuw door ziekte was geveld. De oorspronkelijke doelstelling van coach Gerard Koeman om tenminste een set te winnen leek daarom bij voorbaat al erg hoop gegrepen.

Vanaf het begin was duidelijk dat Shot tegen dit sterke en zeer ervaren team het erg moeilijk zou krijgen. In de eerste set kon Shot de achterstand in het begin nog beperkt houden tot 4 á 5 punten, maar Zaanstad 3 drukte snel door en won deze set gemakkelijk met 14-25. In de daaropvolgende twee sets wist Shot, mede door de goed spelende Rob Verbeek toch de nodige punten te scoren. Met name blokkerend kwam Shot overduidelijk tekort en verloor deze sets dan ook met 18-25 en 19-25. In de vierde set was de pijp leeg en met een afgetekende 13-25 nederlaag delfde Shot het onderspit. Door de 0-4 in sets bleef Shot zonder punten en werd de afstand tot de eerstvolgende in de ranglijst, die wel punten pakte, vergroot.

Coach Koeman was na afloop niet teleurgesteld: "We trainen hard, ik zie dat de mannen weer meer plezier hebben in het volleybal, maar dit team was gewoon een maatje te groot. Ik zie op individueel niveau sommigen nog steeds vooruitgang boeken maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Volgende week is een erg belangrijke wedstrijd tegen de nummer 11, die moeten we echt zien te winnen."

Volgende week zaterdag speelt Shot om 16.30 in sporthal Interweij de wedstrijd van de waarheid tegen Haaglanden.