• Presentontmoetingsactivieit met vluchtelingen eerder dit jaar.

    Present West-Betuwe

Kijk eens door de bril van een vluchteling!

24-11-2017, 23:20 | Lezersnieuws | Present West-Betuwe

Vluchtelingen leren kennen door foto's te maken en daar samen over te praten. Dat is de opzet van het 'Foto-ontmoetingsproject'. Door de foto's beleven we de wereld door de bril van een vluchteling en leren wij elkaar beter kennen en begrijpen.  

Stel je voor, een vluchteling en zijn Nederlandse buurvrouw staan naast elkaar en kijken naar hetzelfde. Maar wat ze zien is totaal verschillend. Het is gekleurd door hun eigen ervaringen, geschiedenis en cultuur. Hoe kun je elkaar begrijpen als je niet weet wat de ander ziet? Met het fotoproject hopen we dat de deelnemers elkaar leren kennen door de foto's die zij maken.

Wie je bent is wat je ziet. In het fotografieproject gaat het vooral om ontmoeting en ligt de nadruk op het verhaal achter de foto's en wat de deelnemer ermee wil vertellen. Zo worden de beelden die we hebben over elkaar en onze omgeving bespreekbaar. Het project is een vervolg van het succesvolle pilotproject 'Point of View' waarmee vorig jaar een 20-tal 'oude en nieuwe Culemborgers' aan de hand van foto's over elkaars belevingswereld hebben geleerd.

Anders dan vorig jaar, zal nu zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de bekende foto-functie van de smartphone. De volgende fotobijeenkomst is op donderdag 30 november. Vervolgens is er iedere twee weken een bijeenkomst waarin de gemaakte foto's onder begeleiding van getrainde vrijwilligers zal worden besproken. Na afloop van het traject zullen de meest spraakmakende foto's met hun verhaal worden geëxposeerd.

Mee doen?

Wil jij leren fotograferen en met beelden je verhaal vertellen? Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van vluchtelingen en andere bewoners van Culemborg? Doe dan mee met het fotografieproject Point of View. Er is weer plaats voor 20 deelnemers, dus wees er snel bij!

Deelname is helemaal gratis

Het foto-ontmoetingsproject is een initiatief van Stichting Present West-Betuwe en is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en Bibliotheek Rivierenland. Aanmelden kan door te mailen naar meet.en.connect@gmail.com of te kijken op website www.presentwestbetuwe.nl.