• Leerlingen zijn aan het Voetballen tijdens het afscheidsfeestje bij één van de leerlingen thuis

  Renda Wolthaus
 • Workshop Amnesty Intyernational met mensenrechtenverdediger Dinah uit Kenia

  Renda Wolthaus
 • Afscheidsontbijt op het KWC

  Willy van Vuren
 • Groepsfoto van alle leerlingen en begeleiders

  Willy van Vuren

KWC verwelkomt Deense en Noorse leerlingen

16-04-2018, 12:02 | Lezersnieuws | Willy

Afgelopen week verwelkomde het KWC leerlingen uit Denemarken en Noorwegen. De klassen V3T en H3 van het KWC ontvingen de buitenlandse leerlingen op school en thuis.

V3T kreeg deze week de leerlingen van de Bogø Kostskole uit Denemarken op bezoek. Nadat de KWC’ers de Denen hadden opgehaald van Schiphol, keerden zij gezamenlijk terug naar Culemborg. Zij maakten zij samen met V3T een historische toer door Culemborg. Aan het eind van deze eerste dag werden de Deense leerlingen opgehaald door hun gastgezinnen. Daar konden zij even lekker uitrusten en zich voorbereiden op een goed gevulde week met verschillende activiteiten. Zo hebben V3T en de Deense leerlingen workshops gehad van Amnesty International, gingen zij naar het Humanity House in Den Haag en naar het museum Volkenkunde in Leiden, beklommen zij de Sint-Janskathedraal in Den Bosch en hadden ze een ontspannen afscheidsfeestje bij een van de KWC’ers thuis.

De leerlingen uit H3 hadden ook een goed gevulde week met verschillende activiteiten. Deze activiteiten deden zij samen met de leerlingen van de Haugenstua skole uit Oslo (Noorwegen). De leerlingen waren overigens geen onbekenden van elkaar. Eerder dit jaar heeft H3 al een bezoek gebracht aan de school in Oslo. Hier in Nederland gingen de leerlingen – van beide scholen – naar het openluchtmuseum in Arnhem, hadden een rondvaart door de Amsterdamse grachten, bezochten het Anne Frank Museum, maakten een fietstocht door de Betuwe en hadden ze een etentje (met feestje) bij één van de KWC’ers thuis. Op de dag van vertrek was er nog een gezellig afscheidsontbijt op het KWC.

„Het is erg leuk om er iemand bij te hebben in huis,” vertelt Rinske uit H3, „maar wel anders dan normaal. Bij het opstaan bijvoorbeeld is het even wennen dat er nog iemand is die de badkamer wil gebruiken, maar bij het ontbijt voelt het alweer heel gewoon. We hebben veel leuke dingen gedaan, maar de dagen in Arnhem en Amsterdam waren wel het leukst. Al was het afscheidsfeestje ook wel heel leuk. Het allerleukste van een uitwisseling is toch wel dat je te maken hebt met mensen uit een ander land. Dat je van elkaar kunt leren. Dat maakt het tot een heel bijzondere ervaring. Ik ben echt dankbaar dat ik dit mocht en kon doen.”