• Zinzi Nijhoff met haar zilveren medaille

  Sport Balans Culemborg
 • Dursunnisa Ulker met haar monsterscore op vloer.

  Sport Balans Culemborg
 • Fedde van Mil met een big smile.

  Sport Balans Culemborg
 • Ilse Pont en Zinzi Nijhoff na afloop van de wedstrijd.

  Sport Balans Culemborg
 • Marlies Pont met haar zilveren medaille.

  Sport Balans Culemborg
 • Sanne van Eijk op de pegases.

  Sport Balans Culemborg

Landelijk succes voor Sport Balans!

16-04-2018, 11:21 | Lezersnieuws | Hilly

In Leek (Groningen) mochten 7 turnsters van Sport Balans Culemborg een NK ticket proberen te bemachtigen.

Zaterdag startte Fedde van Mil (pupil 1 N2) de wedstrijd erg sterk. Zij liet veel progressie zien ten opzichte van de kwartfinale. Op balk liet zij nog een steekje vallen, hierdoor zat een medaille er net niet meer in. De 6e plaats en een toestelfinale vloer waren een fantastisch begin van het weekend.

Marlies Pont (jeugd N3) turnde zeer geconcentreerd haar oefeningen en deed dit super stabiel. Op geen enkel toestel punten laten liggen en dit resulteerde in een zilveren medaille en toestelfinale balk.

Senior turnster Manuela van Biesbergen had zich via de districtswedstrijden weten te plaatsen voor de halve finale balk. Zij  mocht als toestelspecialist proberen een NK ticket voor dit toestel te halen. Manuela turnde bijna foutloos, een kleine wiebel na haar gymnastische combinatie hield haar van het felbegeerde NK ticket af, maar ze had wel de hoogste D-score van het hele veld.

Op zondag mocht Dursunnisa Ulker (jeugd N4) laten zien wat zij waard was. Ondanks een vervelende liesblessure liet Dursunnisa prachtige oefeningen zien. Op sprong, balk en vloer turnde zij zelfs mee in de top 6! Door een iets mindere brugoefening ging een medaille aan haar neus voorbij. De 5e plaats was ook ruim voldoende voor doorstroming.

Bij de junioren mocht Sanne van Eijk haar meerkamp turnen. Sanne startte erg sterk op vloer en sprong. Door 2 verschillende sprongen uit te voeren ging Sanne totaal overwachts voor een toestelfinale sprong. Ze wist 1e te worden op dit toestel en daarom mag zij in mei de toestelfinale turnen. Op brug en balk liet Sanne wat punten liggen, waardoor de meerkamp finale er niet meer in zat.

In het sterke seniorenveld wist Zinzi Nijhoff het hoofd koel te houden en een ijzersterke wedstrijd te turnen. Zij turnde zeer elegant op vloer en ook op balk was zij zeer stabiel. Zij kreeg zeer verdiend het zilver omgehangen. En staat ook nog reserve voor de vloerfinale. Ilse Pont is pas eerstejaars senior en wist zich al goed staande te houden. Wat wiebels op balk en een grote stap bij de landing op sprong zorgden ervoor dat zij niet voldoende punten scoorde om door te stromen. De 10e plaats was een prestatie op zich.

Volgend weekend turnen Simone Pont en Xianne van der Put in Alkmaar de laatste halve finale en kunnen zij zich nog plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.