• Deelnemers JobGroups nr. 19

    Stichting JobHulp Culemborg
  • Chiara Boogaard

    Stichting JobHulp Culemborg

Meld je nu aan voor JobGroups en vind die baan die bij je past!

18-01-2019, 12:51 | Lezersnieuws | Shelly

Als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan, en hierbij op een inspirerende, interactieve wijze wat ondersteuning kunt gebruiken, meld je dan nu aan voor de eerstvolgende JobGroups, een initiatief van Stichting JobHulp Culemborg! JobGroups is een gratis training van 8 groepsbijeenkomsten voor werkzoekenden. Dinsdag 12 februari aanstaande begint weer een nieuwe JobGroups, en jij bent van harte welkom!

Chiara Boogaard, één van de deelnemers aan de 19e JobGroups, die bijna afgerond is, vertelt waarom zij heeft deelgenomen: “Mijn grootste motivatie om me aan te melden voor JobGroups was om in contact te komen met andere werkzoekenden. Deels vanwege de herkenning, maar ook om breder te gaan kijken naar mijn eigen mogelijkheden. Ik werk met plezier als logopediste, maar voor een aanvullende baan wil ik ook verder kijken naar andere mogelijkheden.”

Chiara heeft ondertussen 6 bijeenkomsten bijgewoond en is tot de conclusie gekomen dat ze, naast logopedie, interesse heeft om haar werkveld te verbreden. Belangrijke vraag daarbij is natuurlijk: ‘Hoe?’ Daar helpt JobGroups bij; voor Chiara fungeert het als een trigger om het zoekbeeld helderder te krijgen: “Ik wil echt contact met mensen, maar daarnaast vind ik het een uitdaging om resultaten visueel te maken, misschien iets meer richting grafische vormgeving of journalistiek. Het lijkt me geweldig om te publiceren over relevante onderwerpen in de gezondheidszorg, om zo de gezondheidszorg beter onder de aandacht te brengen. Echt vanuit de inhoud, want daar ligt mijn kracht.”

“JobGroups heeft me geholpen om dit idee voor mezelf helder te krijgen. Het werkt heel motiverend, ik ben veel meer bezig mijn eigen weg te bepalen, neem meer initiatief. JobGroups geeft je natuurlijk geen baan, maar je krijgt wel de mogelijkheid om goed na te denken over wat je wilt en geeft handvatten over ‘hoe verder?’. De regelmaat van de wekelijkse bijeenkomsten heeft al veel verandert bij mij. Ik zou iedereen aanraden die kans te pakken!”

Wil jij ook op weg geholpen worden in je zoektocht naar (ander) werk? Meld je dan nu aan via www.jobhulp.org of bel met Shelly Bilgen, 06 419 414 31 voor meer informatie.

En Chiara is dus nog op zoek naar die leuke baan die echt bij haar past, op het snijvlak van logopedie en journalistiek/grafische vormgeving. Ben je of ken je iemand die haar daarin verder kan helpen? Laat het ons dan weten via jobhulp@gmail.com.