• Het Mondiumteam. Diëtist Laura staat op de achterrij als tweede van links.

    IMPhotography Ingrid van der Zel

Mondium breidt uit: nu ook diëtist in huis

07-01-2018, 23:50 | Lezersnieuws | Cees Bakker

Mondium, praktijk voor psychologie, RT en bijles, breidt uit met een nieuwe discipline. De praktijk aan de Veerweg in Beesd ziet de vraag naar psychologische hulpverlening constant toenemen. Zowel bij kinderen/jongeren als bij volwassenen. Vooral bij volwassenen doen zich naast de vragen naar psychologische hulp vaak meerdere behoeften voor. Aan één van die behoeften wordt nu voldaan doordat in de psychologiepraktijk een diëtist met haar adviespraktijk bij Mondium is ingetrokken. Laura van der Meijden is verbonden aan de organisatie Dieetplaneet.nl, maar werkt nauw samen met de psychologen om cliënten met voedingsvraagstukken op weg te helpen naar een gezondere leefstijl. Daardoor konden GZ-psycholoog Gerda Bakker en diëtist Laura in november direct al starten met een groep "Powervrouwen" die zowel psychologische als dieetbegeleiding krijgen in groepsverband. In maart wordt er gestart met een nieuwe groep.

Naast deze intensieve samenwerking door middel van groepsaanpak, is het ook mogelijk om bij Laura individuele dieetadvisering te krijgen. Zij is op woensdagen in Beesd aanwezig. Afspraken kunnen via Mondium worden gemaakt.

Mondium biedt psychologische hulpverlening (Basis GGZ) aan volwassenen met vergoeding door zorgverzekeraars, en psychologische jeugdzorg aan kinderen en jongeren tot 18 jaar via de Jeugdzorgcontracten met gemeenten. Daarnaast worden er Cogmed Training, Remedial Teaching en bijlessen aangeboden. Zie ook www.mondium.nl .