• Opening expositie in Galerie Vier Heemskinderen

Monumenten vandaag open voor publiek

12-09-2015, 14:10 | Lezersnieuws | Fieke Livius, communicatie OMD Culemborg

Open Monumentendag kende heden ochtend een vrolijke start in het Stadhuis, waar kunsthistoricus Ton van Kempen vertelde over de (inter)nationale avonturen van het Culemborgse boek 'Madame Manet'. De lezing volgde op de officiële opening van de Gispen-tentoonstelling in het Stadhuis door burgemeester Van Schelven.

Vervolgens werd met klokgelui de tentoonstelling in Galerie De Vier Heemskinderen officieel geopend, die het ambacht van klokkenmakers en edelsmeden prachtig in beeld brengt. Met een glas champagne toastte galeriehoudster Alies Derwig op haar twintigste expositie, samen met de burgemeester bij wie Open Monumentendag inmiddels al tien jaar een warm plekje in zijn portefeuille heeft.

De hele zaterdag stellen monumenten hun deuren open voor publiek. Overal in de stad treden koren op en zijn activiteiten georganiseerd voor jong en oud binnen het thema Kunst & Ambacht. Bij alle monumenten ligt een compleet programmaboekje. Een uitgelezen kans om historische gebouwen te bezoeken die in het dagelijks leven voor publiek gesloten zijn!