• Programma

    Raad van Kerken

Nacht van de Spiritualiteit

12-06-2019, 19:33 | Lezersnieuws | Fransje

In deze drukke jachtige tijd hebben veel mensen ook behoefte aan verstilling en bezinning. Daar is volop ruimte voor in de ‘Nacht van de Spiritualiteit’ op zaterdag 22 juni. Tussen 20:15 en 23:00 uur is het mogelijk de stilte te ervaren in de Oud-Katholieke kerk en de prachtige pastorietuin aan de Varkensmarkt.

Het programma is samengesteld met stiltes, verstilde muziek, dans en onthaastende activiteiten. U kunt switchen tussen kerk en tuin. Onderliggende gedachte is dat er vanuit de stilte vrede kan komen in jezelf en daarmee ook openheid om je liefdevol en respectvol te verhouden tot alles wat leeft: de natuur, de dieren, de medemens en God, hoe je dat ook verder persoonlijk beleeft.  Laat je ook meenemen en inspireren door de ‘Preek van de Leek’ van wethouder Simon Buwalda.

Programma:

20.15 – 21.00  Oorverdovende Stilte (De stilte van een bedevaartkerk met lichtjes)

21.00 – 21.30  Muzikale Verstilling: variaties op ‘Spiegel im Spiegel’ van Arvo Pärt (Marijn Slappendel op orgel, Ellen Verhagen op piano en Alice van Veen op cello)

21.30 – 21.45  De Stilte van het Gebed 

21.50 – 22.05  De Stilte van het Beeld (dans door Sigrid Braam, Utrecht)

22.10 – 22.25  Preek van de Leek (wethouder Simon Buwalda)
22.30 – 23.00  Completen (Kloosterlijk Avondgebed met Gregoriaanse gezangen door Vocaal Ensemble Barbaracantorij o.l.v. Marijn Slappendel.

Gedurende de hele avond is de tuin open met verstillende muziek waarbij u van de natuur en een drankje kunt genieten en gelegenheid is voor ontmoeting en gesprek.

De avond wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Culemborg/Stadsklooster Culemborg. Informatie: www.raadvankerkenculemborg.nl of de Facebookpagina Stadsklooster Culemborg.