• Fietsverkeer langs de Linge gestremd op 16 april.

    Caroline van der Burg

Nationale Rode Kruis Bloesemtocht 16 april: fietsroute langs de Linge afgesloten

10-04-2016, 17:41 | Lezersnieuws | Annette Cost

Geldermalsen 6 april 2015, De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht organiseert op zaterdag 16 april a.s. de 24e editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht in en om Geldermalsen. Een groot deel van het parcours voert de wandelaars langs de Linge vanaf de gemeente Geldermalsen tot aan Leerdam en is afgesloten voor alle verkeer. Daarom wordt afgeraden om op zaterdag 16 april de Lingeroute te fietsen. Als er toch fietsers zijn, worden deze met borden en door verkeersregelaars omgeleid.

De Bloesemtocht is uitgegroeid tot één van de grootste eendaagse wandeltochten en het zesde grootste sportevenement in Nederland met ruim 30.000 deelnemers.

De Bloesemtocht biedt acht wandelafstanden en vier afstanden voor nordic walking over een bloesemrijk uniek parcours dat dwars door boomgaarden voert en over terreinen die normaal voor het publiek niet toegankelijk zijn. De landmacht en de firma A.Hak slaan speciale bruggen waardoor de rivier de Linge drie keer kan worden overgestoken. Er is veel livemuziek langs de routes en bij de rustposten. Naast fanfares en harmonieën, zijn er popacts, dweilorkesten, jazz- en klassieke muziekensembles. Kortom, voor ieder wat wils! Wandelt u mee? Meer informatie vindt u op onze site: www.rodekruisbloesemtocht.nl.

Over de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

De Rode Kruis Bloesemtocht wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis en de KWBN. De netto-opbrengsten zijn voor de nationale sociale hulp van het Nederlandse Rode Kruis ten behoeve van chronisch zieke, gehandicapte en eenzame mensen in onze samenleving. In 2015 werd 101.600 euro bij elkaar gewandeld. Deze bijdrage is net als de jaren ervoor besteed aan speciale vakantieweken voor meervoudig gehandicapten op het Rode Kruis vakantieschip J. Henry Dunant. Daarnaast zijn er een mooie bijdragen gedaan aan de stichting 'Anders wordt gewoon op Zorglandgoed Bloemfonteijn', een zorglandgoed voor mensen met een verstandelijke beperking dat in het hart van de Betuwe, aan de rand van Varik en Heesselt is gerealiseerd, aan Prezzent in Geldermalsen en aan de dagbesteding van de SZR in Geldermalsen en Beesd.

Voor meer informatie over dit wandelevenement: www.rodekruisbloesemtocht.nl