• Koor Different Generations uit Didam

    cop. Different Generations

Nelson Mandela met Koor Different Generations

31-08-2016, 21:51 | Lezersnieuws | Margot Kersaan

Culemborg en Zuid-Afrika. Al eeuwenlang is er een familieband. Jan van Riebeeck, maar ook Culemborg tegen apartheid. Jan van Riebeeckstraat, Steve Bikolaan en Nelson Mandelastraat. Ze bestaan allemaal in Culemborg en liggen vlak bij elkaar.

Op zaterdag 17 september komt het koor Different Generations uit Didam naar Culemborg om in een thematische viering, die zij geloofsbelevenis noemen, de persoon van Nelson Mandela en zijn boodschap van liefde, vergeving en verdraagzaamheid te belichten. De rode draad is zijn uitspraak: "Toen ik naar buiten liep, mijn vrijheid tegemoet, wist ik dat als ik niet al mijn angst, haat en bitterheid zou achterlaten, dat ik dan nog altijd gevangen zou zijn". Zij doen dit aan de hand van bekende popsongs, teksten en gedichten.

Het koor Different Generations bestaat uit 35 vrouwen en mannen en het contact met Culemborg is ontstaan door familiebanden tussen een lid van het koor en een parochiaan van de Oud-Katholieke parochie. Hieruit ontstond de uitnodiging aan het koor voor een bezoek aan Culemborg.

De viering is in de Oud-Katholieke kerk aan de Varkensmarkt en begint om 16:00 uur. Culemborgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom en de viering is vrij toegankelijk.