• Dementieconsulente Nancy Kwinten geeft advies tijdens het geheugenspreekuur

    Renée Lankwarden

Nieuw: geheugenspreekuur in het Odensehuis

21-02-2018, 14:21 | Lezersnieuws | Ren?e

Nieuw: geheugenspreekuur in Odensehuis.

Mensen die vragen hebben over dementie of geheugenproblemen, kunnen elke maandag tussen 11.30 en 12.30 uur terecht bij het geheugenspreekuur in de Ridderstraat 4. De Dementieconsulenten Rivierenland en het Odensehuis Culemborg hebben dit spreekuur samen opgezet: beiden vinden het belangrijk dat er een plek is waar mensen makkelijk even kunnen binnenlopen met hun vraag. Een afspraak of verwijzing is niet nodig.

Dementieconsulente Nancy Kwinten werkt graag mee aan het spreekuur: ‘dementie is een ziekte, maar ik zie in mijn praktijk dat mensen vaak tegen psycho-sociale en praktische problemen aanlopen. Vragen als: waar moet ik beginnen als ik hulp zoek? Zijn er medicijnen? Wat kan ik nog wel? Ben ik gewoon een beetje vergeetachtig of is het dementie? Door onze grote ervaring weten wij precies waar mensen het over hebben en kunnen goed de weg wijzen. Of gewoon een luisterend oor bieden, dat is soms al fijn.’

Het geheugenspreekuur wordt gehouden in het Odensehuis Culemborg, Ridderstraat 4. Elke maandag tussen 11.30 – 12.30 uur. Het Odensehuis biedt een gastvrije plek aan iedereen die met geheugenproblemen of beginnende dementie te maken heeft. Open inloop: maandag 10-12 uur en donderdag van 2 tot half 5 in de Ridderstraat 4. Meer info: www.odensehuisculemborg.nl of bel 06-50593333.