• Elisabeth Weeshuis

    VUWB

Open dag Volksuniversiteit West Betuwe

25-08-2017, 14:30 | Lezersnieuws | Volksuniversiteit West Betuwe

Vanaf september start het nieuwe cursusseizoen van Volksuniversiteit West Betuwe. Op 9 september tussen 12:30-15:00 uur staan de deuren van het Elisabeth Weeshuis in Culemborg open voor iedereen die kennis wil maken met de Volksuniversiteit.

Open dag: 9 september

Tijdens de open dag kun je kennis maken met de cursussen, lezingen en workshops van de Volksuniversiteit. Docenten zijn tussen 12:30 en 15:00 uur aanwezig om te vertellen over hun aanbod. Ook is het mogelijk langs te komen voor een intake gesprek voor een talencursus, als je niet weet bij welk niveau je het beste kan instromen. Uiteraard kun je je meteen inschrijven. Volksuniversiteit West Betuwe is tevens de hele dag aanwezig op de markt in Culemborg, waar iedereen informatie kan krijgen over de cursussen en workshops.

Cursusprogramma

Volksuniversiteit West Betuwe heeft voor het nieuwe schooljaar weer een uitgebreid cursusprogramma neer weten te zetten. Van oudsher zijn de talencursussen een belangrijk onderdeel van het programma. Op de verschillende locaties worden Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands, Arabisch, Pools en Duits aangeboden op verschillende niveaus. Naast de talen biedt de Volksuniversiteit ook veel cursussen op het gebied van gezondheid, bewegen en creativiteit. In Culemborg wordt bijvoorbeeld iedere maandagochtend gestart met een groep werelddans. Daarnaast is het mogelijk om cursussen yoga te volgen. In het Elisabeth Weeshuis heeft de Volksuniversiteit een eigen atelier waarin verschillende creatieve cursussen worden gegeven, zoals tekenen, schilderen, historische kunsttechnieken en een krukje decoreren. Ook kookcursussen en workshops behoren tot het aanbod.

Het hele cursusaanbod is te bekijken op de website van Volksuniversiteit West Betuwe www.vuwestbetuwe.nl Inschrijven kan ook via de website. In Culemborg vinden de meeste cursussen plaats in het Elisabeth Weeshuis.