• Optometrist Pearle onderzoekt vrachtwagenchauffeur.

Pearle Culemborg nodigt automobilisten uit voor gratis oogmeting

27-08-2015, 14:41 | Lezersnieuws | Maaike

1 op de 10 automobilisten ziet niet goed

Culemborg, 27 augustus 2015 - Donderdag 20 augustus is het landelijk onderzoek 'Goed zien in het Verkeer', een gezamenlijk initiatief van Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens, gestart. Uit onderzoek* bleek dat 1 op de 10 automobilisten niet goed ziet en beter kan zien door het dragen van een bril of door een aanpassing van de sterkte van de brillenglazen. Van donderdag 20 augustus tot en met woensdag 16 september worden deze cijfers opnieuw onderzocht en kan iedere automobilist gratis zijn ogen laten opmeten. Maarten Struijk, vrachtwagenchauffeur van beroep, liet als één van de eersten zijn ogen controleren in het tijdelijke oogmeetstation bij tankstation Total Oudenhorst te Woudenberg. Struijk: "Ik heb al meer dan vier miljoen kilometer gereden en nu blijkt dat ik eigenlijk een bril moet dragen. Gelukkig heb ik tot nu toe schadevrij gereden, maar uiteraard is goed zicht heel belangrijk om bijvoorbeeld de afstand tussen mijn wagen en ander verkeer in te schatten." Iedere automobilist uit Culemborg kan meedoen aan het onderzoek en vanaf donderdag 20 augustus zijn of haar ogen laten opmeten bij Pearle Culemborg.

Beter zien in het verkeer? Een aantal tips

De komende maand onderzoeken Veilig Verkeer Nederland en Pearle hoeveel automobilisten niet optimaal zien in het verkeer. Er wordt met name onderzocht hoeveel automobilisten een bril of contactlenzen met een verkeerde sterkte dragen dan wel helemaal geen bril of contactlenzen. Daarnaast kan je als automobilist ook minder goed zien door bijvoorbeeld schittering op de weg door de laagstaande zon. Iets dat eenvoudig verholpen kan worden door een Roadview-bril. En zo zorgt een Nightview-bril juist voor meer contrast tijdens slecht en donker weer, zoals regen en sneeuw. Tot slot kan ook de automobilist zelf voor beter zicht zorgen door regelmatig de voorruit van de auto en de glazen van de eigen (zonne)bril schoon te maken.

Iedere automobilist kan van donderdag 20 augustus tot en met woensdag 16 september zijn of haar ogen laten opmeten bij één van de Pearle winkels door heel Nederland. Ook geeft Pearle door heel Nederland 100.000 snapbands weg aan basisschoolleerlingen en is in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een verkeerslesbrief voor basisschoolleerlingen ontwikkeld.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: www.pearle.nl/veiligopweg