• Passie voor je vak

    Rotary Culemborg
  • Belangstelling voor techniek

    Rotary Culemborg

Professionals pakken uit op de Studie- en Beroepenmarkt

24-11-2017, 12:10 | Lezersnieuws | MoniQue Nijenhof

De jaarlijkse Studie- en Beroepenmarkt voor middelbare schoolleerlingen trok afgelopen donderdagavond 23 november veel belangstelling. Leerlingen kwamen massaal met hun ouders naar het KWC in Culemborg om zich te oriënteren op de studie- en beroepskeuze na de middelbare school.

Lange rijen bij de ingang en een school gevuld met levendige informatiestands van professionals die alles uit de kast haalden om de vragen van jongeren te beantwoorden en hen enthousiast te maken voor het vak. HBO scholen en universiteiten waren aanwezig om de brug te slaan van HAVO/VWO naar de diverse beroepenvelden.

De aula was omgetoverd tot een wereld van techniek met zelfs een waterinstallatie die elektriciteit opwekt. Geüniformeerde professionals van o.a. de politie waren zichtbaar aanwezig. In de overblijfruimte specialisten uit alle hoeken van de gezondheidszorg en de gangen gevuld met economische beroepen en natuurlijk de rechtelijke macht compleet met paspop gehuld in toga.

De Studie- en Beroepenmarkt wordt jaarlijks georganiseerd afwisselend bij het KWC en O.R.S. Lek en Linge op initiatief van Rotary Culemborg in nauwe samenwerking met de decanen.