• De vertegenwoordigers van de verenigingen/stichtingen met hun cheque

  Richard Caminada
 • Blaaskapel Excelcior

  Richard Caminada
 • Marcel Lambrechts in gesprek met Huub van Oorschot

  Richard Caminada
 • De vertegenwoordigers van de verenigingen/stichtingen

  Richard Caminada
 • Reclamebord

  Richard Caminada

Rabobank West Betuwe reikt cheques ‘Aandeel in de Betuwe’ uit

22-06-2018, 15:37 | Lezersnieuws | Berry

Op 19 juni vond in de kantine van voetbalvereniging Vriendenschaar de uitreiking plaats van de cheques ‘Aandeel in de Betuwe’.

 

Alle verenigingen/stichtingen die bankieren bij de Rabobank West Betuwe hebben de mogelijkheid om zich hiervoor aan te melden. De bank stelt een percentage van zijn behaalde winst, dit jaar ruim € 120.000, hiervoor beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld onder de deelnemende verenigingen en stichtingen van de bank. In totaal heeft de Rabobank West Betuwe € 453.133 aan diverse sponsor- en donatiebijdrage in de West Betuwe uitgekeerd, waarmee de bank in sport en cultuur een wezenlijke bijdrage levert aan de samenleving in de West Betuwe 

 

Ruim 100 vertegenwoordigers van 45 verenigingen/stichtingen uit het marktgebied Culemborg waren bij deze uitreiking aanwezig. Dweilorkest Excelcior uit Beusichem zorgde voor een warm welkom van de gasten.

 

De avond werd aan elkaar gepraat door Marcel Lambrechts, manager Groot Zakelijk. Tijdens deze avond kwamen ook Angelique Grandia, adviseur Private Banking, wethouder Huub van Oorschot en Rick van de Weteringh, accountmanager zakelijk, nog aan het woord. Angelique vertelde over de inhoud en voordelen van het lidmaatschap.  De wethouder heeft een mooi verhaal gehouden over het verenigingsleven in en rondom Culemborg. De wethouder sloot zijn verhaal af door Rabobank West Betuwe te complimenteren en te bedanken over de betrokkenheid van de Rabobank bij de lokale samenleving, waarbij het uitreiken van deze cheques een van de vele voorbeelden zijn. Rick van de Weteringh presenteerde een Kahoot quiz, met vragen over de Rabobank West Betuwe en Culemborg.

 

De vertegenwoordigers van de verenigingen/stichtingen waren deze avond natuurlijk speciaal gekomen om met eigen ogen te zien wat nu uiteindelijk het bedrag is wat op de rekening van de vereniging/stichting wordt bijgeschreven. Voordat met de uitreiking werd begonnen riep Marcel Lambrechts per categorie (cultuur, duurzaam/innovatief, maatschappelijk en sportief) de vertegenwoordigers van de verenigingen/stichtingen die de hoogste bijdrage in hun categorie hadden behaald naar voren. Hij vroeg aan de vertegenwoordigers van de Zonnebloem afdeling Culemborg, CVV Vriendenschaar, St. Culemborg Blues en Triton Scouting naar hun verhaal en waaraan zij het geld aan gaan besteden. Vervolgens werden per categorie de aanwezigen verdeeld over de kantine om uit handen van de marktteamleden hun cheques te ontvangen. De meeste verenigingen/stichtingen werden aangenaam werden door de hoogte van het bedrag wat op de cheque stond vermeld. Aansluitend aan de uitreiking van de cheques zijn alle aanwezige op de foto gezet en bleven vervolgens nog aanwezig om onder het genot van een hapje en drankje ervaringen met elkaar te delen.”