Reizende tentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’; over gemengde relaties in Culemborg geopend door burgemeester Gerdo van Grootheest.

22-05-2019, 13:49 | Lezersnieuws | Fransje

De reizende fototentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’; over gemengde stellen wordt op 1 juni 2019 geopend door burgemeester Gerdo van Grootheest in de Oud-Katholieke Kerk aan de Varkensmarkt in Culemborg.  

De reizende tentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’ is samengesteld door Atlas Cultureel Centrum. In totaal komen er 24 gemengde stellen, meestal Nederlands in combinatie met een andere culturele achtergrond in beeld. Deze gemengde stellen vertellen in de fototentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’ hoe ze zelf met identiteit omgaan en hoe ze de toekomst zien.

De opening

De officiële opening begint om 11.00 uur met een inleiding van Projectleider Sahin Yildirim. Daarna volgt een speech van burgemeester Gerdo van Grootheest. Tot slot zal antropoloog, Lucia Linder, een lezing verzorgen over ‘identiteitsvorming. De fototentoonstelling is tot en met 10 juni 2019 op de volgende dagen en uren vrij te bezichtigen: 1,3,4 en 5 juni tussen 09.00-13.00 uur; 2 en 9 juni tussen 13.00-17.00 uur; 6,7,8 en 10 juni van 12.00-16.00 uur. Voor de opening graag aanmelden via info@atlascultureelcentrum.nl. Gemengde stellen uit Culemborg en omgeving zijn bijzonder welkom!

Het project Grenzeloze liefde

Projectleider Sahin Yildirim: “Het project ‘Grenzeloze Liefdes’ bestaat uit een boek, een reizende fototentoonstelling, een educatieve programma en diverse lezingen en dialoogbijeenkomsten. Middels dit unieke en bijzondere project, willen wij aantonen dat wederzijds begrip en respect heel goed mogelijk is. Met de uitvoering van dit project wordt de multiculturele samenleving versterkt en vergroot.”

Het boek Grenzeloze liefdes

Het afgelopen jaar hebben vier auteurs gewerkt aan het afnemen van interviews bij 24 gemengde stellen. In het boek brengen deze stellen hun romantische, grappige, dramatische, complexe liefdesverhalen, die ons inzicht geven in hoe gemengde liefde beleefd wordt binnen het stel, het gezin, de familie en de brede sociale context. Met als resultaat persoonlijke groei, empowerment en culturele verrijking voor beide partners. Als zodanig vormen deze liefdesverhalen een belangrijke inspiratiebron voor en zijn tegelijkertijd een weerspiegeling van pluriform Nederland. Het boek is bij de tentoonstelling voor € 19,99 te kopen en/of online te bestellen via www.grenzelozeliefdes.nl