• Yiyu en Mario

    Atlas Cultureel Centrum

Reizende tentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’; over gemengde relaties komt naar Culemborg

23-05-2019, 15:16 | Lezersnieuws | Atlas

De reizende fototentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’; over gemengde stellen wordt op 1 juni 2019 in de Oud-Katholieke Kerk Culemborg door burgemeester Gerdo van Grootheest geopend.  

Na Den Haag is nu Culemborg gastheer voor de reizende tentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’, samengesteld door Atlas Cultureel Centrum. In totaal komen er 24 gemengde stellen van  verschillende  ‘pluimages’ meestal Nederlands in combinatie met een andere culturele achtergrond in beeld. Deze gemengde stellen vertellen in de fototentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’ hoe ze zelf met identiteit omgaan en hoe ze de toekomst zien.

De fototentoonstelling wordt op zaterdag 1 juni 2019 in de Oud-Katholieke Kerk Culemborg geopend. Het officiële gedeelte begint om 11.00 uur met een inleiding van Projectleider Sahin Yildirim. Daarna volgt een speech van burgemeester Gerdo van Grootheest. Tot slot zal antropoloog, Lucia Linder, een lezing verzorgen over ‘identiteitsvorming. De fototentoonstelling is tot en met 10 juni 2019 op de volgende dagen en uren vrij te bezichtigen:

1,3,4 en 5 juni tussen 09.00-13.00 uur
2 en 9 juni tussen 13.00-17.00 uur
6,7,8 en 10 juni van 12.00-16.00 uur  

Projectleider Sahin Yildirim: “Het project ‘Grenzeloze Liefdes’ bestaat uit een boek, een reizende fototentoonstelling, een educatieve programma en diverse lezingen en dialoogbijeenkomsten. Middels dit unieke en bijzondere project, willen wij aantonen dat wederzijds begrip en respect heel goed mogelijk is. Met de uitvoering van dit project wordt de multiculturele samenleving versterkt en vergroot.”

Geïnteresseerden kunnen het boek ‘Grenzeloze Liefdes’ na het programma voor € 19,99 kopen en/of online bestellen via www.grenzelozeliefdes.nl

Voor de opening van de fototentoonstelling op zaterdag 1 juni 2019 graag aanmelden via info@atlascultureelcentrum.nl