• Afgedankt kledingstuk krijgt nieuw leven als knikkerzak.

    Jenny Senhorst

Repair Café met extra's

01-02-2019, 14:03 | Lezersnieuws | jenny

Elke tweede zaterdagmiddag van de maand gaat Repair Café open bij Stadswerkplaats Culemborg aan de Beesdseweg 1 C. Op 9 februari gaan de deskundige vrijwilligers weer aan de slag. Kapotte spullen, kleding en apparaten krijgen van 12.00 uur tot 15.30 uur een tweede kans. Deze keer is er bij Repair Café ook aandacht voor andere circulaire activiteiten onder het motto: weggooien? Mooi niet!

Zo demonstreert de textielvrijwilligster hoe je van de stof van afgedankte kleding bijvoorbeeld een knikkerzak kunt maken. Ook kan ze adviseren over kledingreparaties. Bezoekers kunnen kledingstukken met mankementen meenemen om advies te krijgen of ter plekke te repareren.

Daarnaast is er de boekenruil van LETS Ruil Culemborg voor leden en belangstellenden. Zo kun je een ander blij maken met door jou al gelezen boeken. Ter plekke kan er natuurlijk ook een boek worden uitgezocht.

Zelf oesterzwammen kweken op koffiedik kan sinds kort met de growkit van het Culemborgse bedrijf C-Zwam. Deze is ter plekke en ook op andere dagen te verkrijgen bij Stadswerkplaats-Culemborg (kosten 15 euro). Zo is koffiedik geen afval maar een grondstof voor lekker eten. Meer informatie ter plekke of op de website www.repaircafeculemborg.wordpress.com.