• Mevrouw Ruiter en mevrouw Smaling mochten namens de dagverzorgingbezoekers een bezigheidspakket in ontvangst nemen. Op de foto v.l.n.r. mevrouw Ruiter, Resi Spijkers, coördinator SZR dagverzorging Geldermalsen en Neerijnen, Truus van den Bogerd, Gerdy Ter

Rode Kruis Bloesemtocht schenkt bezigheidspakketten aan dagverzorging SZR Geldermalsen en Beesd

04-03-2016, 11:11 | Lezersnieuws | Annette Cost

Maandag 29 februari had voor de bezoekers van de dagverzorging van SZR in Geldermalsen een feestelijk tintje. Namens de Stichting Rode Kruis Bloesemtocht overhandigde voorzitter Kees Roldanus bezigheidspakketten voor de dagverzorging in Geldermalsen én Beesd.

"We zien dat veel ouderen, al dan niet gedwongen, langer zelfstandig blijven wonen. Wat we ook zien, is dat het risico bestaat dat deze mensen vereenzamen. Het is dan fijn als zij een aantal keer in de week de dagverzorging kunnen bezoeken. Door de wijzigingen in de zorg van de afgelopen jaren komen budgetten onder druk te staan, zeker waar het gaat om materiaal voor activiteiten. We lossen dat als Stichting Rode Kruis Bloesemtocht niet op, maar door het aanbieden van deze materialen dragen we een steentje bij," vertelde Roldanus. De dagvoorzieningen van SZR zijn een vorm van begeleiding voor thuiswonende mensen die behoefte hebben aan contact of aan reactivering. Dagverzorging wordt door SZR onder andere in De Pluk in Geldermalsen en Lingehof in Beesd aangeboden.

Bezigheidspakketten

De bezigheidspakketten bevatten een selectie van verschillende bezigheidsmaterialen, waaronder dvd's met polygoonjournaals en series uit de voorbije jaren, cd's met Nederlandstalige liedjes, luister- en fotoboeken, diverse spellen en eenvoudige muziekinstrumenten. Roldanus overhandigde een kist aan medewerksters van SZR en bezoekers van de dagverzorging in Geldermalsen. De dames Ruiter en Smaling mochten als eersten een blik op de inhoud werpen en waren daar direct zeer over te spreken. Terwijl de fotoboeken uit het pakket meteen met veel belangstelling bekeken werden, vertelden Truus van den Bogerd, begeleider dagverzorging in Lingehof in Beesd en Gerdy Termeer, begeleider dagverzorging in Geldermalsen dat ze heel blij zijn met de pakketten. "Wat een prachtig initiatief van de Stichting Rode Kruis Bloesemtocht. Samen met de bezoekers en mijn collega Betsy Heikoop gaan we hier in Geldermalsen veel plezier aan beleven", zegt Gerdy. Truus weet zeker dat dat in Beesd niet anders zal zijn.

Bloesemtocht

Deelnemen aan de Rode Kruis Bloesemtocht betekent wandelend het goede doel steunen. De netto-opbrengst van de Bloesemtocht wordt besteed aan het bieden van steun aan de sociaal zwakkeren in onze samenleving; chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen, ongeacht leeftijd. Het wandelevenement vindt plaats op zaterdag 16 april. Startbewijzen zijn nu al te koop via de website rodekruisbloesemtocht.nl.