• Renee de Kruijf voor zijn huis in de Bloemenbuurt.

    Jenny Senhorst
  • De radiatorventilator bespaart en zorgt voor comfortabele warmte.

    Jenny Senhorst
  • Dakisolatie houdt de warmte binnen.

    Jenny Senhorst

Samen isoleren in Oranje- en Bloemenbuurt'Je doet wat je kunt'

07-02-2019, 18:14 | Lezersnieuws | jenny

Zomaar een bewoner uit de Bloemenbuurt met een oude koopwoning: wat doe je dan als het op isolatiemaatregelen aankomt? Renee de Kruijf is er duidelijk over "Je doet wat je kunt." Binnenkort start de inkoopactie van coöperatie Vrijstad Energie. Op 12 februari is er een informatieavond voor belangstellenden. Daarna start een inkoopactie met scherpe tarieven tot 1 april.

"Een spouwmuur en een kruipruimte hebben we niet, dus isoleren houdt daar op", zegt Renee de Kruijf, bewoner uit de Bloemenbuurt. Met zijn vrouw woont hij in een knusse oude woning, bouwjaar 1910. "Toen we hier tien jaar geleden kwamen wonen, hebben we wel gelijk het dak geïsoleerd, dat was echt nodig om de warmte binnen te houden."

De Kruijf is zich erg bewust van energiezuinig stoken. Ondanks de beperkingen die het oude huis met zich meebrengt. Zo plaatste hij om energie te besparen speciale ventilatoren onder de radiator in de woonkamer. Die gaan draaien als het warm wordt zodat de huiskamer gelijkmatig comfortabel wordt verwarmd. Hij is er erg tevreden over: "Dit helpt echt goed." En dubbel glas heeft hij natuurlijk ook maar zonnepanelen op het dak vindt hij vooralsnog te kostbaar.

Inkoopactie Bloemen- en Oranjebuurt

Speciaal voor bewoners van Bloemen- en Oranjebuurt houdt Vrijstad Energie een wijkactie over energiebesparing. Op de informatieavond van 12 februari worden ook de details bekendgemaakt van de inkoopactie die gaat lopen tot 1 april. Het gaat in ieder geval om scherpe tarieven voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie en vloer- en bodemisolatie. Overigens kunnen ook huiseigenaren uit andere wijken aanhaken bij deze actie. Meer informatie: www.vrijstadenergie.nl.