• leerlingen Praathuis en wethouder Huub van Oorschot gaan zwerfvuil rapen

Scholen in Culemborg verzamelen 92 zakken zwerfafval op KeepItCleanDay!

18-09-2015, 16:40 | Lezersnieuws | Lonneke Crusio

Vrijdag 18 september vond de vierde editie van KeepItCleanDay plaats. Een dag waarop inwoners in heel Nederland zwerfafval opruimen. In Culemborg hebben 10 basisscholen samen in totaal 92 zakken zwerfafval opgehaald!

Gescheiden zwerfvuil inzamelen

Net als vorig jaar hebben de leerlingen het zwerfvuil gescheiden ingezameld. Plastic, papier en restafval gingen in verschillende zakken. Dit was leerzaam voor de kinderen én het plastic afval kon nu apart worden ingeleverd bij de milieustraat. Plastic, gevolgd door gemengd restafval werd het meest gevonden.

Julianaschool speelt zwerfafvalquiz

Om kinderen te leren over de gevolgen van zwerfafval bieden de gemeente Culemborg en NME Culemborg de basisscholen een keuzepakket aan educatieve activiteiten aan. Na gastlessen, een gamebus en opruimacties werd de themaweek dit jaar afgesloten met de grote zwerfafvalquiz. Op het schoolplein van de Julianaschool speelden kinderen uit groep 5, 6 en 7 deze ren-je-rot-quiz. Alle vragen gingen uiteraard over zwerfafval.

"Afval, echt niet" op kinderboerderij

Kinderboerderij de Heuvel sluit op zondag 20 september aan bij KeepItCleanDay met de activiteit "Afval, echt niet!". Ontdek daar dat je met (zwerf)afval via recycling nog zoveel kunt doen.